Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LUCELLA CARASSO WINNARES PHILIP BLOEMENDAL PRIJS 2004

In Hilversum is vanmiddag onder grote belangstelling door voormalig minister-president Wim Kok de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle presentatoren op radio of televisie uitgereikt aan LUCELLA CARASSO (32), presentator en politiek verslaggever bij Radio 1 van de NOS.

De prijs bestaat uit een bedrag van ¤3.500.-- dat besteed moet worden aan een studie- of opleidingsproject binnen het vakgebied en het kunstwerk Speech Trumpet" van glaskunstenares Elmarie van der Merwe.

Het juryrapport zegt over de winnares o.a..." Ze heeft een groot analytisch vermogen, waardoor ze de politiek heel snel en alert inzichtelijk en begrijpelijk kan maken. Ze interviewt raak en scherpzinnig en vaak geestig, in een kruisgesprek vindt ze snel de juiste formuleringen, en ze onderscheidt zich des te meer door op een persoonlijke manier te reageren zonder zichzelf op te dringen. Een totaaltalent op de radio.“

Achtergrond

De in 2001 opgerichte Stichting Philip Bloemendal Fonds heeft als doel het doorgeven van kwaliteitsbesef met betrekking tot mondelinge communicatie in de media aan nieuwe generaties presentatoren. Richtsnoer is de zorg die de in 1999 overleden Philip Bloemendal gedurende zijn loopbaan van meer dan 50 jaar in de audiovisuele media, aan zijn vak heeft besteed.Zijn teksten, uitgesproken met die zo kenmerkende stem, zijn eerst voor het POLYGOON- bioscoopjournaal en later voor honderden televisie- radio- en filmprogramma's een baken van betrouwbaarheid geweest.

Om dit doel te bereiken heeft de stichting een tweejaarlijkse stimuleringsprijs in het leven geroepen bestemd voor een jonge talentvolle presentator van informatieve programma's (nieuwsberichten, actualiteiten of achtergrondnieuws) op radio of televisie. In 2002 reikte mr.Pieter van Vollenhoven de eerste Philip Bloemendal prijs uit aan Brecht van Hulten (Jeugdjournaal).

Drie genomineerden, Ă©Ă©n winnaar

De vakjury, onder voorzitterschap van journalist Henk van Gelder, heeft drie genomineerden voorgedragen: behalve Lucella Carasso zijn dat: Thomas Loudon (34), voor zijn werk als correspondent voor de Arabische wereld (standplaats Cairo) voor het NOS-Journaal en de Wereldomroep en Henry Schut (28), sedert 1999 werkzaam bij Studio Sport; is beeldredacteur en schrijft en spreekt de verbindende teksten voor o.a. Studio Voetbal, onderwerpen voor Studio Sport en promo's. Alle genomineerden ontvingen een oorkonde.

30 november 2004 .

Nadere informatie: Ed.J.W.van Westerloo, voorzitter bestuur, E.Mieke Bloemendal-Olman, secretaris bestuur 033-4722069 of 06.22.51.7878... fonds@bloemendal.info www.bloemendal.info