2e persbericht van dinsdag 30 november 2004

Eindhoven 30-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Oplichter gepakt

Dinsdagmorgen om 7.30 uur is in zijn woning een 23-jarige man uit Waalre door de politie aangehouden. In de periode van juni tot eind november heeft de man voor tienduizenden euros aan goederen besteld bij verschillende middenstanders en ondernemers in de hele regio. De man kocht onder meer computers, laptops, spelcomputers, sigaretten en huishoudelijke goederen. Hij bestelde nieuwe autos en kreeg dan in afwachting van de levering van de nieuwe auto een auto te leen. De rekeningen en koopannuleringen werden nooit betaald en als de ondernemers op zoek gingen naar de man was hij onbereikbaar. De Waalrenaar beweerde vaak dat hij profvoetballer was. Hij wist door zijn correcte verschijning en een goed verhaal nagenoeg altijd het vertrouwen van de ondernemers te winnen. Toen bleek dat er niet betaald werd kregen de ondernemers argwaan en werd aangifte gedaan bij de politie. De man is in verzekering gesteld. De recherche heeft tot nu vijftien aangiften in behandeling. Er wordt niet uitgesloten dat de man meer ondernemers heeft opgelicht maar zij hebben nog geen aangifte gedaan. Zij kunnen alsnog contact opnemen met de recherche van de politie Eindhoven afdeling Strijp tel 0900 8844.

Eindhoven: Twee verdachten voor verschillende feiten aangehouden

Dinsdagmorgen zijn in hun woning in Eindhoven een 45-jarige en 23-jarige man aangehouden. Het onderzoek richt zich op valsheid in geschrifte, drugshandel, witwaspraktijken en heling.

In hun bedrijf aan de Urkhovenseweg in Eindhoven werd conservatoir beslag gelegd op een aantal autos, auto-onderdelen en gereedschappen.

De zaak is een uitvloeisel van een onderzoek waarbij op 9 november jl. 7 verdachten werden aangehouden en veel autos en andere goederen werden in beslaggenomen.

Helmond: Man beroofd

Afgelopen vrijdag rond 21.30 uur is op de Hortsedijk een 22-jarige Helmonder van zijn gsm en geld, 20,-, beroofd. Twee mannen op één bromfiets benaderden hem toen de man met de fiets vanuit het fietspad tussen de Lorenzstraat en de Hortsedijk de Hortsedijk op wilde gaan. Een van de mannen sloeg met een fles op zijn hoofd. Het slachtoffer kwam op de grond terecht. Ze pakten zijn gsm en het geld af. Daarna verdwenen ze. De daders waren ongeveer 30 jaar oud.

Waalre: Hennepkwekerij van aangehouden doorrijder

De hennepkwekerij die afgelopen nacht werd aangetroffen bij een 36-jarige Waalrenaar is dinsdagmorgen ontmanteld. Er stonden 150 planten. Deze planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. De kwekerij werd ontdekt nadat de man in zijn woning werd aangehouden omdat hij was doorgereden na een verkeersongeval. (zie 1e persbericht van 30 november)

Nuenen: Diefstal auto

In de nacht van maandag op dinsdag is op de Geldropsedijk een rode Volkswagen Golf met het kenteken SN-XP-07 gestolen.