Provimi Groep

Fusie van Provimi's dochterondernemingen in Polen

Parijs/Rotterdam, 30 november 2004

De Provimi groep (genoteerd op de "Premier Marché" van Euronext in Parijs), een van de wereldleiders op het gebied van diervoeding, kondigt vandaag de voorgenomen fusie van haar Poolse dochterondernemingen Provimi Polska Holding en Rolimpex SA aan.

De voorgenomen fusie is een volgende stap in de ontwikkeling van Provimi's Poolse activiteiten en onderstreept haar strategische interesse in de Poolse markt. De fusie zal Provimi's leidende positie versterken als de grootste diervoedingsgroep in Polen met een omzet van bijna EUR 500 miljoen. De voorgenomen fusie zal tegen 2007 naar verwachting 19 miljoen Poolse zloty (EUR 4,4 miljoen) aan besparingen opleveren en zal Provimi's doelmatigheid en concurrentievermogen in Polen verder vergroten.

Provimi bezit momenteel 100% van de aandelen van Provimi Polska Holding en 61,28% van Rolimpex SA, dat genoteerd is aan de beurs van Warschau. Na voltooiing van de fusie zal Provimi naar verwachting 77,7% van de aandelen bezitten in Provimi-Rolimpex SA, dat haar beursnotering zal behouden.

De voorgenomen fusie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2005 worden afgerond en is afhankelijk van de goedkeuring door de Poolse autoriteiten en de aandeelhouders van beide ondernemingen.

Voor verdere informatie kunt u de Engelse versie van het informatiedocument van Rolimpex downloaden van de website van de groep: www.provimi.com

De Provimi groep is wereldwijd vertegenwoordigd in alle soorten diervoeding en is marktleider op alle markten waarin zij actief is. Het bedrijf heeft meer dan 8000 mensen in dienst en realiseerde in 2003 een omzet van meer dan 1,5 miljard euro. Provimi beschikt over meer dan 100 productiecentra in circa 30 landen en exporteert het naar ruim 100 landen. Provimi biedt technische ondersteuning en fabriceert producten voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, pluimvee, varkens, vissen en huisdieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Miriam ter Braak, PR manager
Tel: + 010 423 96 33, of + 06 511 23 766


---- --