Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pixel 2 Design stelt de norm: nieuw systeem voor beheer van onderwijswebsites

Het jonge bedrijf Pixel 2 Design heeft een nieuw 'Content Management Systeem' (CMS) uitgebracht voor het beheer van websites in het onderwijs. Elke docent, decaan of andere medewerker van de school kan nu rechtstreeks een bijdrage leveren aan de gezamenlijke website. De enige vereiste is basiskennis van een tekstverwerker.

Het CMS is ontwikkeld door 2 studenten in de ICT, in samenwerking met een zestal scholen in Amsterdam Noord, die het systeem op dit moment ruim een jaar met succes gebruiken De scholieren worden sneller en beter geïnformeerd en het aantal bezoekers op de website stijgt explosief. Het gebruik van andere methoden voor communicatie binnen de school neemt af. Bijvoorbeeld roosterwijzigingen die de avond tevoren al op de website te bekijken zijn worden zeer gewaardeerd.

Het CMS is te gebruiken door zowel basisscholen, middelbare scholen als beroepsonderwijs. Na een korte en eenvoudige installatieprocedure is de website direct klaar voor gebruik. Als uiterlijk van de website kan gekozen worden voor de meegeleverde template of er kan een lay-out op maat worden ontwikkeld.

Wanneer het CMS klaar is voor gebruik kan er door de school voor iedere medewerker of vakgroep een eigen account worden gemaakt, waardoor verschillende delen van de website door verschillende personen kunnen worden onderhouden. Dit maakt zelfs grote websites eenvoudig te beheren, zonder dat er een aparte webmaster dient te worden aangesteld. Doordat het CMS te benaderen is vanaf elke locatie met toegang tot internet, kunnen ook actuele gegevens en foto's vanaf een schoolreis of excursie in het buitenland direct worden geplaatst.

Reacties van docenten en directie van de scholen die het CMS gebruiken zijn zeer lovend, men zou niet meer terug willen naar de oude situatie. Vooral de betere communicatiemogelijkheden met meerdere doelgroepen, de stimulans van leerlingen om zich in de digitale wereld te verdiepen en de actualiteit van informatie via dit goedkope medium worden als zeer positief ervaren.

Twee websites die zijn ontwikkeld door Pixel 2 Design en gebruik maken van het Pixel 2 Design CMS zijn door Vives, het vakblad ten behoeve van vernieuwingen in het onderwijs, gekozen tot school- en leerlingensite van de maand januari 2004.

Er wordt bij aanschaf van het CMS een basispakket geleverd met een aantal voorgeïnstalleerde modules. Dit pakket is uitbreidbaar met diverse andere modules. Meer informatie over het basispakket en de modules vindt u op www.pixel2design.nl.