Politie Limburg-Noord


Politie organiseert aangiftemogelijkheden in Roermond-Noord
Datum: 29-11-2004

Tijd bericht: 11:16

Plaats: Roermond

Vanaf dinsdag 30 november 2004 start de politie samen met de afdeling Stadstoezicht van de gemeente Roermond met een wekelijks wijkspreekuur in de wijken Maasniel, Asenray en Leeuwen. Dit spreekuur wordt gehouden in het wijkgebouw aan de Schepen van Hertefeltstraat 26a te Roermond.

Nieuw hierbij is dat mensen op afspraak aangifte op lokatie kunnen doen, zij hoeven daarvoor niet meer naar het politiebureau te gaan. De aangifte wordt tijdens dit spreekuur direct verwerkt in het politiesysteem. Natuurlijk kunnen buurtbewoners ook gewoon 'inlopen' tijdens het spreekuur.

In april van dit jaar heeft de gemeenteraad de nota integraal veiligheidsbeleid 2004 --2006 vastgesteld. Een belangrijk onderdeel van deze nota zijn de wijkgerichte speerpunten. Eén van de speerpunten was het opzetten van een wijkspreekuur voor de wijken Maasniel, Asenray en Leeuwen.

Het wijkspreekuur wordt elke dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur gehouden in het wijkgebouw aan de Schepen van Hertefeltstraat 26a. Buurtbewoners kunnen binnen lopen of een afspraak maken door te bellen met 0900 -- 8844 (lokaal tarief).

De werkwijze aangifte op afspraak op lokatie wordt al enkele maanden door de basiseenheid Swalmen tot tevredenheid uitgetest in het gemeentehuis in Reuver. Vanuit het publiek wordt er positief gereageerd op deze ontwikkeling.

Wijkgericht werken
Politie en gemeente trekken steeds vaker samen op in het wijkgericht werken. Naast het wijkspreekuur is de politie geregeld in de wijken Maasniel, Asenray en Leeuwen actief. Volgens politiegebiedsmentor Jeroen de Reuver zijn dankzij dit wijkgericht werken, de samenwerking met gemeente, bouwvereniging en andere partners en natuurlijk de wijkbewoners onlangs resultaten geboekt in de strijd tegen drugsoverlast. Op de Schepen van de Portenweg, de Schepen Tylbadestraat en de Schout Roffaertstraat zijn enkele woningen ontruimd nadat er was opgetreden tegen handel in harddrugs. Verder trad de politie enkele malen op in huiselijk geweldzaken en wordt de nodige aandacht besteed aan de verkeersoverlast in de wijken die de aanleg van de A73 met zich meebrengt.