Ingezonden persbericht


VERKENNINGEN: Het reportage- en interviewprogramma van de Nederlandse Moslim Omroep

VERKENNINGEN dinsdag 30 november: live vanuit de AKN studio's in Hilversum van 16.00 tot 17.00 op 747AM

De discussie

Op woensdag 1 december ontvangt de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish in het koninklijk paleis de Prins Claus prijs van ¤100.000. Zijn krachtige, over de hele wereld bekende poëzie beschrijft zijn leven als balling en het verlangen naar zijn vaderland. Verkenningen praat met Els van der Plas, directeur van het Prins Claus fonds, over de dichter, zijn verdiensten en de prijs.

De reportages

Onlangs is het reisbureau Veelkleurige Religies in Rotterdam geopend. Je kunt er interreligieuze reizen boeken naar Sikhtempels, Hindo-christengemeenten, oosters georiënteerde kerken en andere gebedshuizen. Het aanbod is bedoeld als een bijdrage aan het integratieproces en de dialoog. Op onderzoek in de wereld van islam, studie en gebed.

Verder in Verkenningen een reportage vanuit de Baarsjes in Amsterdam waar de joodse gemeenschap moslims een helpende hand toesteken

Als joden worden beledigd of gediscrimineerd kunnen ze dat meteen doorgeven aan het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) die hun klacht registreert en er eventueel mee naar de politie gaat. Moslims dienen veel minder snel een klacht in en gaan bijna nooit naar rechter als ze zich beledigd voelen.

In het Amsterdamse stadsdeel de Baarsjes gaan de joodse synagoge en het CIDI moslims leren hoe je je het beste kan weren tegen discriminatie en beledigingen.

VERKENNINGEN

Verkenningen is nog een van de weinige plekken op 747 AM waar langere reportages en interviews te horen zijn. Dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 onderneemt het radioprogramma verkenningstochten in de pluriforme wereld van de Islam. Daarnaast probeert Verkenningen een beeld te geven van maatschappelijke ontwikkelingen die moslims en niet-moslims aangaan.