Nuon

PERSBERICHT

Nuon kondigt Euro-obligatielening aan

Amsterdam, 30 november 2004 - Nuon Finance B.V., gegarandeerd door n.v. Nuon (A2/A+), heeft ABN Amro Bank N.V., Citigroup Global Markets Ltd en Morgan Stanley & Co. International Ltd aangesteld als gezamenlijke bookrunners voor haar eerste publieke Euro-obligatielening.

Volgend op een investor roadshow en afhankelijk van de marktomstandigheden, zal deze lening in de nabije toekomst worden uitgegeven onder het Nuon EMTN-programma. De opbrengst zal worden gebruikt om korte termijn schulden af te lossen en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¬ 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.Nuon