Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

E-Plus en Atos Origin sluiten IT- outsourcingovereenkomst

IT-infrastructuur en applicatiebeheer ondergebracht bij Atos Origin / E-Plus wordt eerste mobiele telecomprovider die applicatiebeheer en softwaretesting uitbesteedt / Lagere kosten door efficiënte IT-processen / Overdracht op 8 december 2004

Parijs/Düsseldorf, 30 november 2004 - Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, heeft vandaag een IT-outsourcingcontract voor vijf jaar ondertekend met KPN-dochterbedrijf E-Plus, de drie na grootste mobiele telecomprovider van Duitsland. Atos Origin is in de toekomst verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur, het applicatiebeheer en de testafdeling voor productintegratie, waar nieuwe software wordt getest. Ongeveer 180 werknemers zullen overstappen naar Atos Origin. Beide partijen kwamen overeen contractwaarde niet bekend te maken.

De volgende IT-activiteiten worden door Atos Origin overgenomen:
. De datacentra van E-Plus, gevestigd in de hoofdkantoren in Düsseldorf en Ratingen
. De software en het onderhoud van de serverarchitectuur,op het gebied van applicatiebeheer - Business Support Systems
. De testactiviteiten van nieuwe software, zoals de facturatiesoftware en de CRM-systemen. E-Plus is daarmee de eerste mobiele telecomprovider in Duitsland die niet alleen de infrastructuuractiviteiten maar ook het applicatiebeheer en de introductie van nieuwe software uitbesteedt aan een externe IT-dienstverlener.. E-Plus blijft na de outsourcing invloed behouden op de strategie van de IT-activiteiten.

De werknemers van E-Plus waarop deze outsourcing betrekking heeft, blijven gevestigd in de kantoren in Düsseldorf in een 'Mobile Telecom Competence Centre' (MTCC), opgericht door Atos Origin. De bestaande arbeidscontracten blijven geldig, conform de regels van het Duitse Burgerlijk Wetboek. E-Plus en Atos Origin zijn overeengekomen om de betrokken werknemers van E-Plus meer voordelen te bieden dan wettelijk is vereist.

E-Plus begon de selectieprocedure voor de juiste outsourcingpartner met negen partijen. Na verschillende testfasen werd Atos Origin als strategische partner geselecteerd.

Uwe Bergheim, voorzitter van de directie van E-Plus verklaarde: "IT en software worden gekenmerkt door elkaar snel opvolgende innovatiecycli en zware testvereisten. Als internationaal bedrijf beschikt Atos Origin over een brede ervaring in het efficiënt toepassen van IT-processen. Dit betekent dat we sneller en flexibeler worden en bovendien kostenbesparingen kunnen realiseren. De middelen die hieruit voortvloeien, kunnen in onze groei worden geïnvesteerd. Een andere doorslaggevende factor is, dat Atos Origin een verantwoordelijke werkgever is. We hebben tijdens onze onderhandelingen overeenstemming bereikt voor onze IT-werknemers die hoger liggen dan de wettelijke vereisten

"We zijn erg tevreden dat E-Plus Atos Origin als strategische partner heeft gekozen. Dankzij onze wereldwijde ervaring in outsourcing, zal Atos Origin een solide basis creëren voor E-Plus, waardoor het bedrijf zich kan richten op veranderingen in haar businessmodel als gevolg van de snel veranderende marktomstandigheden. Tegelijkertijd kan het bedrijf ook aanzienlijk besparen op haar IT-kosten," aldus Gerhard Fercho, Chief Operations Officer van Atos Origin in Duitsland. "De samenwerking met E-Plus is een nieuwe, grote stap voor Atos Origin in de zakelijke expansie in Duitsland en in het verstevigen van onze positie als toonaangevend outsourcingbedrijf."

Voor de overname van de IT-afdeling is de goedkeuring vereist van de Raad van Toezicht van E-Plus en van de Duitse mededingingsautoriteit, het Bundeskartellamt.

Over E-Plus
Met ongeveer 9.1 miljoen klanten is E-Plus de derde grootste mobile telecom provider in Duitsland. Het bedrijf richt zijn aandacht op winstgevende groei en oriënteert haar activiteiten systematisch op bedrijfsresultaat. Afgelopen jaar heeft E-Plus zijn marktpositie verder versterkt en realiseerde 'double-digit' groei in klantenaantallen. E-Plus heeft zijn marktaandeel vergroot van 12,3 procent eind 2002 tot 13,1 procent (per 09/2004).

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, Ericsson, EDF, Euronext, Fiat, France Telecom, ING, KPN, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Standard Chartered Bank, Telecom Italia, UK Department for Work and Pensions, Unilever, Vivendi Universal, and Vodafone. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.

Atos Origin kan bouwen op 20 jaar ervaring in de telecommunicatiesector en heeft de capaciteiten, de juiste kennis en een wereldwijd netwerk om globale diensten te leveren. Atos Origin levert betrouwbare end-to-end oplossingen en rekent toonaangevende bedrijven op de Europese telecommunicatiemarkt tot haar klanten, waaronder France Telecom, KPN, Vodafone, en Telecom Italia. Het bedrijf boekt een jaarlijkse omzet van ongeveer 1 miljard euro in de telecommunicatiesector.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (