Ingezonden persbericht

Rich Wyman brengt Brood op de planken

First Factory Tour

ZWANENBURG, 20041130 -- Na een CD stilte van meer dan twee jaar komt in januari 2005 de langverwachte nieuwe CD Factory van de Amerikaanse pianist, solist en performer Rich Wyman op de markt. Aan dit voortreffelijke album met hoogstandjes zoals een eigen interpretatie van Herman Brood's "Sleeping'Bird" is tevens muzikale medewerking verleend door de voormalige band van Brood, The Wild Romance. Ter promotie van deze CD zal Wyman van 7 tot en met 22 december 2004 naar Nederland komen voor een aantal concerten.


Rich Wyman heeft zijn sporen wel verdiend in de muziekbusiness. Vijf maal bekroond met de Amerikaanse ASCAP Award heeft deze talentvolle muzikant inmiddels vier respectabele albums op zijn naam staan. De optredens van Rich Wyman zijn een waar genot omdat hij in staat is iedereen ter plekke kippenvel te bezorgen met zijn stevige, met veel passie gezongen melodieuze rock ballads en AOR getinte songs. Sinds 2002 wordt Rich Wyman tijdens zijn Nederlandse optredens muzikaal ondersteund door de voormalige bandleden van Herman Brood. De onderlinge samenwerking bevalt de heren zo goed dat men aan het repertoire van Wyman een aantal Brood klassiekers heeft toegevoegd zoals Rock and Roll junkie. Een buitenlander die "Brood" op de Nederlandse planken brengt, moet durf hebben! Rich Wyman is echter in staat - met veel respect en bewondering voor Herman - de juiste toon te zetten en die timing te beheersen die bij Herman's songs zo typerend was. En dat zegt wat van de man!


Ter promotie van de nieuwe CD Factory dat eind januari 2005 op de markt komt, zal Rich Wyman van 7 tot en met 22 december van dit jaar voor een aantal optredens naar Nederland komen, waarbij Rich naast eigen werk ook een aantal Brood songs ten gehore zal brengen. De line up van Rich Wyman & Band zal bestaan uit: Marcel Singor en Dany Lademacher (beiden op gitaar), Ramon Rambeaux (drums), Ivo Severijns (bas), Jacko Kreukniet (achtergrond zang) en Rich Wyman (piano/zang).

Voor iedereen die gaat voor kwaliteit is Wyman gewoon een must!


Optredens Rich Wyman:

Vrijdag 10 december 2004 Boerderij te Beekbergen (band) / aanvang 21.00 uur

Zaterdag 11 december 2004 Brogum te Zierikzee (band) / aanvang 21.00 uur

Zondag 12 december 2004 Backstage te Deventer (solo) / aanvang 17.00 uur

Vrijdag 17 december 2004 Bosuil te Weert (band) / aanvang 21.00 uur

Zaterdag 18 december 2004 Kleine Kunst on Tour (discotheek New York) te Hengelo (band) / aanvang 21.00 uur

Zondag 19 december 2004 - Total Music te Schiedam / aanvang 20.00 uur HATS OFF TO HERMAN BROOD met muzikale medewerking vano.a. HANS DULFER, HANS VANDENBURG (GRUPPO SPORTIVO.


Website:

Rich Wyman heeft een uitgebreide website (www.richwyman.com) met informatie over o.a. concerten, CD's (er zijn fragmenten van nummers te beluisteren), actueel nieuws en fotomateriaal.

=========================================


.
Ingezonden persbericht