TROS

persbericht

Hilversum, 30 november 2004

HANS SCHIFFERS MEDEPRESENTATOR NATIONAAL SONGFESTIVAL

Radio 2-presentator Hans Schiffers zal samen met Nance het Nationaal Songfestival 2005 presenteren. Schiffers maakt van maandag tot en met vrijdag dagelijks het programma 'Schiffers.FM'. Tijdens het Nationaal Songfestival voert Schiffers de gesprekken met de kandidaten. Nance, van wie al eerder bekend werd dat ze opnieuw het Nationaal Songfestival presenteert, neemt de podium-presentatie voor haar rekening. Het Nationaal Songfestival 2005 start op donderdag 20 januari met een eerste voorronde. Na nog drie voorronden op 27 januari en 3 en 10 februari, vindt op zondag 13 februari de finale plaats.

De omroepcarrière van Hans Schiffers (1960) begon bij de piratenzender City Radio. In 1985 was hij voor het eerst landelijk te horen op Hilversum 3 in het AVRO-programma 'De baas van de week'. In totaal was hij twaalf jaar werkzaam voor Radio 3, waarin hij o.a. de AVRO-programma's 'Het Steenen Tijdperk', 'Popparazi', 'Broodje met' en 'Arbeidsvitaminen' presenteerde. Ook presenteerde hij begin jaren negentig verschillende televisieprogramma's, zoals 'Fort Boyard', 'Boggle' en 'Sterrenslag'. In 1997 stapt Schiffers over naar Radio 2, waar hij 'Thuis op Twee' ging presenteren. Tegenwoordig presenteert Hans Schiffers dagelijks het AVRO-radio programma 'Schiffers.FM'.De roots van TROS-presentatrice Nance (1973) liggen in de muziek. Zij maakte onder meer naam als zangeres van de groep Twenty 4 Seven, die in zes jaar tijd 18 miljoen cd's verkocht en vele gouden en platina platen in de wacht sleepte. In 1996 startte Nance een solocarrière. Ze behaalde daarmee verschillende top 10-noteringen. Met de presentatie van het RTL-5 programma 'Love is ...' startte zij haar televisieloopbaan. Vanaf het seizoen 1999/2000 presenteert Nance voor de TROS. Op haar naam staan programma's als 'Rappatongo', 'Te Land, ter Zee en in de Lucht' en 'Lingo'. Nance presenteerde vorig jaar (2004) samen met Humberto Tan het Nationaal Songfestival.

De jury van het Nationaal Songfestival wordt gevormd door Cornald Maas, Paul de Leeuw en Esther Hart, de winnares van het Nationaal Songfestival 2003.

Noot voor de pers,