Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


29 november 2004


Onderstaande berichten zijn maandag 29/11 per abuis blijven liggen.
De berichten zijn op 30/11 alsnog verstuurd.


APELDOORN - Man rijdt door na aanrijding


Een 45-jarige automobilist uit Apeldoorn is zondag (28/11) op de Nieuwendijk na aanrijding met een geparkeerde auto doorgereden. Een getuige zag rond 22.30 uur dat de Apeldoorner met zijn auto achteruit reed en tegen de rechter voorportier van een geparkeerde Ford aanreed. De auto liep schade op. De getuige waarschuwde de eigenaar van de beschadigde auto en gaf het kenteken van de veroorzaker aan de politie door. De politie vroeg de verdachte telefonisch om aan het bureau te komen. De man was behoorlijk onder invloed en gedroeg zich zeer agressief. In eerste instantie zei hij dat zijn dochter gereden had maar later bekende hij zelf gereden te hebben. De politie maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Inbrekers nemen sterke drank mee


Inbrekers hebben zondag (28/11) in een winkel aan de Imkersplaats voor ruim 273 euro aan sterke drank gestolen. De daders trapten rond 16.30 uur de winkeldeur in en namen een hoeveelheid flessen drank mee. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Portemonnee van vrouw gestolen


Een nog onbekende jongeman heeft zondagavond (28/11) rond 17.50 uur de portemonnee van een 63-jarige Apeldoornse vrouw gestolen. Eerder kwamen bij de vrouw een jongen een meisje van rond de dertien jaar aan de deur die zeiden pleister te verkopen voor gehandicaptensport. De vrouw kocht een doosje pleisters. Later kwam de verdachte aan de deur met hetzelfde verhaal. Op de mededeling van de vrouw dat er al anderen aan de deur waren geweest wilde hij tien euro wisselen. Toen de vrouw geld in haar portemonnee zocht griste hij deze uit haar hand en ging er vandoor. Behalve geld zaten er diverse pasjes in. De vrouw lichtte de politie die onmiddellijk haar rekening blokkeerde. De politie zet het onderzoek voort en vraagt eventuele getuigen zich te melden.


APELDOORN - Automobiliste onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (29/11) op de Molenstraat een 62-jarige Apeldoornse automobiliste aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de vrouw maandagmorgen rond 00.15 uur en constateerde dat zij alcohol gedronken had. Het twee keer afnemen van een blaastest mislukte waarna een arts van de GGD bloed bij de vrouw afnam. De politie vorderde het rijbewijs in en gaf de vrouw een rijverbod van zes uur. Proces-verbaal werd opgemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58---- --