KLM

04/048

KLM BENOEMT FREDERIC GAGEY TOT CHIEF FINANCIAL OFFICER

AMSTELVEEN, 30 november 2004 - De Raad van Commissarissen van KLM heeft aangekondigd het voornemen te hebben de heer Frédéric Gagey (48) per 1 januari 2005 te benoemen tot Chief Financial Officer van KLM nv. De heer Gagey, die momenteel Vice President Financiën bij Air France is, zal bij KLM Rob Ruijter opvolgen die het bedrijf op 1 december 2004 verlaat.

De benoeming van Frédéric Gagey is in lijn met afspraken gemaakt in de in oktober 2003 tussen Air France en KLM ondertekende fusie-overeenkomst. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KLM nv zal geïnformeerd worden over de benoeming van de heer Gagey tot statutair directeur tijdens de jaarvergadering in 2005. Naast de benoeming van een Air France executive in de KLM Directie zal een KLM executive worden benoemd als lid van het Executive Committee van Air France. Deze benoeming zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Frédéric Gagey is afgestudeerd aan de Ecole Polytechnique en de Ecole Nationale de la Statistique et de l'Administration Economique (ENSAE). Hij heeft tevens een masters in economie welke hij heeft behaald aan de Université de Paris 1. De heer Gagey begon zijn loopbaan bij het Franse bureau voor statistiek (INSEE) en het Franse Ministerie van Financiën. Van september 1994 tot april 1997 was Gagey Vice President Budget & Control voor de Franse binnenlandse luchtvaartmaatschappij Air Inter. Na de fusie tussen Air Inter en Air France in april 1997, werd hij Vice President voor privatisering en financiële communicatie bij Air France. In 1999 werd de heer Gagey benoemd in de functie welke hij momenteel bekleed. Frédéric Gagey is lid van de Raad van Commissarissen van onder andere Brit Air, CityJet, Regional en Servair.