Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen, 30 november 2004

Locatienet en Tele Atlas stippelen gezamenlijk route uit

Locatienet, één van de belangrijkste aanbieders van routeplanners in Nederland, en Tele Atlas, wereldwijd marktleider in de ontwikkeling van geavanceerde geografische databases, hebben besloten hun samenwerking de komende jaren te intensiveren. De samenwerking tussen Locatienet en Tele Atlas startte in 2000 en werd al enkele keren verlengd. Onlangs werd een nieuwe overeenkomst voor de levering van kaartmateriaal voor heel Europa getekend. Locatienet zal de digitale kaartinformatie van Tele Atlas in al zijn toepassingen en producten gebruiken.

Locatienet is vooral bekend van de websites www.locatienet.nl en www.routenet.nl, waar gratis online route-informatie te vinden is. Deze websites worden maandelijks door miljoenen mensen geraadpleegd. Daarnaast levert Locatienet routeplanners en locatiezoekers op ASP-basis aan bedrijven en portals. De routeplanner van Locatienet wordt bijvoorbeeld gebruikt op websites van BP, Citroen, KPN en tal van winkelketens en op portals als Funda, Ilse, Tiscali en Zibb.nl. De komende jaren zal Locatienet bovendien nieuwe diensten voor mobiele toepassingen introduceren.

De producten van Locatienet worden ontwikkeld met de software van het Duitse PTV, waarvan Locatienet onderdeel is, en het kaartmateriaal van Tele Atlas. Tele Atlas levert digitale wegenkaarten, waarmee routeplanners en geografische navigatiesystemen gerealiseerd kunnen worden. De databases van Tele Atlas worden continu geactualiseerd en Locatienet krijgt regelmatig de meest recente versie van het digitale kaartmateriaal ter beschikking gesteld. De databases van Tele Atlas bevatten kaartmateriaal van Noord-Amerika en West-Europa. Niet alleen het hoofdwegennet, maar ook gedetailleerde kaarten van de belangrijkste, stedelijke gebieden. In 2005 wordt het kaartmateriaal van nog eens twintig Centraal- en Oost-Europese landen aan de database toegevoegd, zodat de kaarten van Tele Atlas tegen eind 2005 een complete digitale dekking van heel Europa garanderen.


---

Noot voor de pers: meer informatie over Locatienet kunt u vinden op www.locatienet.com. U kunt ook contact opnemen met Sebastiaan Raaphorst, telefoon: 0346-581671 of per e-mail: sebastiaan@locatienet.com.

Informatie over Tele Atlas kunt u vinden op www.teleatlas.com of u kunt contact opnemen met Sandra Deblander, telefoon: 0032.9.2448793 of per e-mail: sandra.deblander@teleatlas.com. Voor info over de navigatieproducten: www.navshop.com

Over Locatienet
Internetuitgever Locatienet BV is de organisatie achter het merk Routenet en de internetsite www.routenet.nl. Routenet(TM) en Locatienet(TM) zijn geregistreerde handelsmerken van Locatienet in de Benelux. Locatienet exploiteert naast Routenet de websites www.snelheidscontroles.com en www.locatienet.nl voor de Nederlandse markt en www.snelheidscontroles.be voor de Belgische markt. Met een maandelijks bereik van 33% en 3.280.000 unieke bezoekers per maand is Locatienet de veertiende internetuitgever van Nederland (Bron: Multiscope, oktober 2004). Locatienet werd in 1996 opgericht en is gevestigd te Breukelen. Sinds maart 2000 is Locatienet een zelfstandige BV met PTV AG en het management als aandeelhouders.

Over Tele Atlas
Tele Atlas is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling van geavanceerde geografische databases. Tele Atlas heeft het ruimste aanbod van de meest gedetailleerde digitale kaarten van zowel Europa als Noord-Amerika. Ze dekken ongeveer 343 miljoen inwoners in de meeste Europese landen en garanderen een complete digitale dekking van Noord-Amerika.