Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 30-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Te beleefd

AMERSFOORT Op maandag 29 november werd een te beleefde automobilist aangehouden.

Rond 22.20 uur reden politiemensen over de Holkerweg en kregen voorrang van een automobilist, terwijl die automobiliste eigenlijk voorrang had. Dat viel hen op en zij besloten hem te controleren. De automobilist, een 37-jarige man uit Amersfoort, bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 635 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ontploffing

AMERSFOORT Op zondag 28 november raakte een man gewond bij een ontploffing.

Op zondagavond was een 23-jarige man uit Amersfoort in de gezamenlijke ruimte van een woningcomplex aan de Muurhuizen met brandbare stoffen in de weer. Kennelijk is daarbij iets verkeerd gegaan en volgde een ontploffing. De man liep letsel aan zijn handen op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht hij naar huis.

Op maandag meldde een buurtbewoner het voorval aan de politie en werd een onderzoek ingesteld. Daarbij werden in de woning van de man diverse brandbare stoffen, enkele messen, luchtbuksen en een nepvuurwapen aangetroffen. De man is aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Hij verklaarde op zondagavond wat kruit in een buisje te hebben gedaan. Daarbij had hij wat gemorst. Toen hij dat op wilde ruimen met een gasbrander ontstond een ontploffing. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor de Wet Wapens en Munitie opgemaakt.

Meisje komt ten val

AMERSFOORT Op maandag 29 november raakte een meisje lichtgewond toen zij na een schop met haar fiets ten val kwam.

Rond 15.45 uur fietste een 17-jarige meisje uit Amersfoort over de Hoolesteeg in de richting van Het Masker. Voor haar fietste een jongen en een meisje. Omdat zij hen in wilde halen, belde zij met haar fietsbel. Kennelijk vond het meisje dat zij in wilde halen dat irritant en zei daar iets van. De Amersfoortse fietste door, maar toen zij het tweetal in had gehaald werd door de jongen hard tegen haar fiets geschopt en kwam zij ten val. Zij liep letsel aan haar elleboog en knie op en haar fiets raakte beschadigd. Het tweetal fietste vlug verder.

Signalementen:


- Blanke jongen van 12-13 jaar, ± 1.60 meter, normaal postuur, donkerbruin kort haar met gel en donkere ogen. Hij droeg een donkere ¾ jas van gladde stof en reed op een herenfiets;


- Blank meisje van ± 14 jaar, zeer mager, zag er vermoeid uit met donkere wallen onder haar ogen en had lang blond stijl haar. Zij droeg een gele jas van glimmende stof, een lichtblauwe spijkerbroek en had grote oorbellen in. Zij reed op een damesfiets.

Getuigen of mensen die menen de verdachten te (her)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.