Kadotips van Unicef populair bij bezoekers Kadofeest

Jonge samenwerking Unicef en Kadofeest.nl succesvol

DEN HAAG, 20041130 -- Op de kadozoekmachine van Kadofeest.nl blijken de producten van Unicef bijzonder goed te scoren. In de zoekmachine zijn de producten opgenomen van meer dan 3000 winkels in Nederland en die van enkele tientallen webwinkels. Van alle producten zijn het speelgoed, de kerstdecoraties en agenda's van Unicef het meest populair. De jonge samenwerking tussen de website Kadofeest.nl (die de producten van Unicef gratis heeft opgenomen) en Unicef mag dan ook met recht succesvol worden genoemd. De cadeaus van Unicef zijn verkrijgbaar bij de meer dan 1250 vrijwilligers door heel het land of kunnen via de post worden thuisbezorgd.


Unicef collectie

Dit najaar presenteerde Unicef een nieuwe collectie kaarten en cadeaus vervaardigd door kunstenaars uit alle windstreken. De collectie staat in het teken van de magie en sfeer rondom de komende feestdagen. Ze bevat decoraties uit Bangladesh voor in de kerstboom, handbeschilderde kaarsen uit Zuid Afrika en handgemaakt cadeaupapier om de cadeaus nog meer te laten opvallen. Ook verdient het kinderspeelgoed speciale aandacht. Met de opbrengst helpt Unicef kinderen in circa 160 landen.

Susan Sarandon in actie voor de verkoop van de Unicef-collectie
De internationaal bekende actrice Susan Sarandon zet sinds 1999 haar talenten in als internationaal ambassadeur van Unicef. Via interviews, radio- en tv-programma's promoot ze het werk van Unicef en vraagt aandacht voor onderwerpen als het terugdringen van hiv/aids, armoedebestrijding en de rechten van meisjes en vrouwen.
Dit najaar vraagt Susan Sarandon aandacht voor de Unicef-collectie in het voorwoord van de najaarsbrochure en bedankt daarin alle mensen die Unicef steunen door het kopen van kaarten en cadeau-artikelen.

Kinderen eerst
Met elke aankoop kan Unicef kinderen wereldwijd helpen. Want de opbrengst is bestemd voor Unicef-hulpprojecten in circa 160 landen. Met de opbrengst van bijvoorbeeld een pakje kerstkaarten 'Kerstmini's' kunnen veertig kinderen ingeënt worden tegen polio.

Vrijwilligers
In Nederland zetten ruim 4.000 Unicef-vrijwilligers zich in voor Unicef door voorlichting te geven en de Unicef-collectie te verkopen. De verkoop vindt plaats in Unicef-winkels, bij de vrijwilligers thuis, op kerstmarkten, bibliotheken en op tal van andere lokaties.


Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen de Unicef-collectie bekijken en bestellen op: www.unicef.nl/shop. Meerdere brochures kunnen worden aangevraagd bij Unicef Service en Informatie, tel: 070-3339300. Unicef brengt tweemaal per jaar een nieuwe collectie kaarten en cadeaus uit. De voorjaarscollectie loopt van maart t/m augustus en de najaarscollectie van september t/m december.