3 e persbericht van dinsdag 30 november 2004

Eindhoven 30-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Insluiper gepakt

Dinsdagmiddag rond 14.30 uur is in het Gebroeders Hornemannplantsoen een 37-jarige inwoner van s Hertogenbosch aangehouden. Hij had kort daarvoor bij een 62-jarige vrouw in haar woning aan de Jonckbloetlaan een portemonnee gestolen. De vrouw was even naar boven gelopen en toen ze beneden kwam stond de man in haar keuken. De man ging er direct vandoor. Toen de vrouw bemerkte dat haar portemonnee gestolen was ging ze achter de man aan. Ze kreeg hulp van een voorbijgangster en enkele mannen die de man overmeesterden en overdroegen aan de politie. De portemonnee werd later in de middag pas teruggevonden op de vluchtroute van de verdachte. Het geld, ongeveer 70 euro, was gestolen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagmorgen 48 automobilisten op de bon gezet die op de kruising Vestdijk met de Ten Hagenstraat door rood reden.

Helmond: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur verkeerscontroles gehouden op de Mierloseweg, de Dorpsstraat en de Heeklaan. Er zijn elf fietsers bekeurd die de verlichting van hun rijwiel niet in orde hadden.

Nuenen: Verkeersongeval

Dinsdag rond 15.00 uur zijn twee vrouwen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Europalaan. Een 87-jarige vrouw uit Helmond reed met haar auto achterop de auto van een 40-jarige Nuenense die voor de verkeerslichten moest stoppen. Dat gebeurde bij de kruising met de Geldropsedijk. De Helmondse is met een gebroken borstbeen naar het Catharina ziekenhuis gebracht en de andere vrouw is met onbekend letsel naar het St Anna ziekenhuis gebracht.

Bakel: Crossmotoren gestolen

Bij een bedrijf aan het Ven in Bakel zijn in de nacht van maandag op dinsdag vier crossmotoren gestolen. Inbrekers wisten een roldeur te openen en hebben in het bedrijf vier oranje KTM crossmotoren gestolen.

Best: Politie vindt verzameling wapens en hennepkwekerij

Dinsdag heeft de politie van Best bij een onderzoek in een woning van een 58-jarige man uit Best wapens en een hennepkwekerij aangetroffen. De man had een verzameling imitatievuurwapens, zwaarden, messen en buksen. De politie heeft dertien imitatievuurwapens, waaronder pistolen en mitrailleurs en drie messen in beslaggenomen.

Ook vonden de agenten nog een kleine hennepkwekerij met 36 planten. De hennepkwekerij is ontmanteld en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen. Tegen de 58-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.