VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Irma Hartog vervangt Frédérique Huydts in Hemelen

Amsterdam, 29 oktober 2004
Onder embargo tot vrijdagavond 29 oktober 2004 - 22.00 uur

Castwissel in nieuwste toneelstuk van Haye van der Heyden

IRMA HARTOG VERVANGT FREDERIQUE HUYDTS IN HEMELEN

De rol van Eva in de nieuwste relatiekomedie Hemelen van Haye van der Heyden zal gespeeld worden door actrice Irma Hartog. Zij vervangt Frédérique Huydts die wegens ziekte recent deze rol heeft moeten teruggeven. Irma Hartog, onder andere bekend van haar rollen in het toneelstuk Gouwe Handjes en de televisieserie IC, speelt in Hemelen samen met Johnny Kraaijkamp, Caról van Herwijnen en Bea Meulman. Hemelen gaat op 13 december in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Vlak voor de eerste repetitiedag, die plaatsvindt op maandag 1 november a.s., is een vervangster gevonden voor Frédérique Huydts die in eerste instantie de rol van Eva zou spelen. Irma Hartog heeft zowel film-, televisie- als theaterervaring. De opnamen voor het derde seizoen van de RTL 4 televisieserie IC zijn zojuist afgerond waardoor de actrice de komende maanden beschikbaar is voor een rol in Hemelen.

De actrice heeft naast een hoofdrol in IC tevens gastrollen gespeeld in diverse televisieseries waaronder Spangen (met Linda de Mol en Monique van de Ven) en Schiet Mij Maar Lek. Vorig seizoen speelde ze naast John Kraaijkamp, als zijn dochter in het toneelstuk Gouwe Handjes. Vanaf december is ze weer terug op het toneel, deze keer samen met Johnny Kraaijkamp, als zijn vrouw Eva in Hemelen. Irma Hartog zal zich met de overige drie castleden van Hemelen de komende zes weken voorbereiden op de première.

In de relatiekomedie Hemelen gaan vier Nederlanders, twee echtparen, voor een korte vakantie naar Ibiza. Het verhaal gaat over één van de meest vooraanstaande acteurs van Nederland die uit het vak wil stappen, zijn vrouw die zich tot haar eigen grote ergernis weer volledig door zijn buien mee laat slepen en hun vroegere buren die elkaar onder bizarre omstandigheden opnieuw de liefde verklaren, terwijl hun huwelijk zo goed als over leek.

De regie van Hemelen is in handen van Christiaan Nortier. Hij regisseerde eerder onder andere Vogels, Midzomerstrandkomedie, Eten En Dansen, en Duet For One met Linda van Dijk. Haye van der Heyden maakte naam als toneelschrijver van stukken als Jaloezieën, Goed-Fout, De Woonboot, Kortsluiting, Mussen en Zwanen I en II, Eten & Dansen, Vogels en Midzomerstrandkomedie. Speciaal voor John Kraaijkamp schreef hij het toneelstuk Gouwe Handjes waarvoor hij de Visser-Neerlandiaprijs voor toneel- hoorspel- en televisiespelen ontving.

Hemelen is vanaf 3 december te zien in diverse theaters in Nederland. Informatie en reserveren via www.toneel.nl, bij de theaters in het land of bij TopTicketLine: 0900 300 5000 (EUR 0,45 per minuut) dagelijks van 10u00 tot 22u00.

---


---------------------------------
Noot voor de redactie/