Gemeente Rotterdam

Nora Storm heeft de Wolfert van Borselenpenning ontvangen uit handen van Burgemeester Opstelten. Zij ontving de onderscheiding tijdens een receptie ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Noras Nest en Topscore in Off Corso. Nora Storm krijgt de penning als blijk van waardering voor haar niet aflatende inzet voor drugsverslaafden.

Nora Storm is dit jaar 10 jaar voorzitter van de Rotterdamse Junkiebond. Deze organisatie behartigt de belangen van mensen die verslaafd zijn aan harddrugs. Tijdens deze periode heeft zij veel initiatieven genomen ter verbetering van de positie van verslaafden in de Rotterdamse samenleving. Zo startte zij het woonproject voor verslaafden Noras Nest in de Saftlevenstraat en het uitzendbureau voor verslaafden Topscore. Enige jaren geleden begon zij het restaurant Noras Soephuis. In dit restaurant wordt gekookt en bediend door verslaafden.

De belevenissen van Nora Storm tijdens haar voorzitterschap zijn gebundeld in het boekje: De belevenissen van Nora Storm gedurende 10 jaar Rotterdamse Junkiebond. Burgemeester Opstelten overhandigde haar tijdens de receptie het eerste exemplaar. Tijdens zijn toespraak prees de burgemeester haar kritische en betrokken inzet als het gaat om de zorg voor drugsverslaafden. Onder andere door haar inzet is de maatschappelijke visie op drugsverslaafden veranderd.

De inscriptie op de penning luidt: Kritisch, opbouwend, realist, belangenbehartiger.

De onderscheiding herinnert aan de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen.

Bron: Bestuursdienst, 03-12-2004