Ingezonden persbericht


Utrecht, 19 november 2004

3 december - Disability Day

Praat mee over gelijke kansen en rechten voor mensen met een beperking

Op 3 december vinden er op vier plekken in Nederland bijzondere ontmoetingen plaats. Mensen met en mensen zonder beperking of chronische ziekte gaan met elkaar in gesprek over gelijke kansen en rechten voor iedereen. De ontmoetingen zijn georganiseerd in het kader van Disability Day. Dit is de Europese dag van mensen met een beperking. Het thema van Disability Day is 'Vrijheid in ontmoeting'. Iedereen die deze dag mee wil vieren, is zeer welkom.

Mensen met een beperking hebben recht op een goed bestaan. Ieder jaar op 3 december wordt hier in heel Europa extra aandacht voor gevraagd. In Nederland is Disability Day dit jaar in Alkmaar, Westerbork, De Bilt en 's-Hertogenbosch. Mensen met en mensen zonder beperking of chronische ziekte praten met elkaar over beeldvorming, wonen, onderwijs en het belang van lokale belangenbehartiging. Ook mensen uit de landelijk en regionale politiek zijn uitgenodigd om aan de gesprekken deel te nemen. Naast de gesprekken is er ruimte voor ontspanning en gezelligheid.

Waar kunt u naar toe?

. In De Bilt wordt gesproken over beeldvorming. Locatie: H.F. Wittecentrum, Henri Dunantplein 4.
. In 's-Hertogenbosch gaat het over wonen.
Locatie: Theater aan de Parade, Parade 23.

. In Alkmaar staat het onderwerp onderwijs op het programma. Locatie: Theater de Vest, Canadaplein 2.

. In Westerbork is er aandacht voor het belang van lokale belangenbehartiging. Locatie: Ruyge Venne, Beilerstraat 24A.

Alle vier de steden hebben een eigen programma op Disability Day. Kijk hiervoor op de website www.programmavcp.nl. Op deze site staan ook contactpersonen.

Organisatie
De organisatie van Disability Day is in handen van het Programma CliëntenPositie (VCP). In het Programma VCP werken de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad en de Federatie van Ouderverenigingen samen op lokaal niveau aan de belangenbehartiging van mensen met een handicap of een chronische ziekte.

Noot voor de redactie,