Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: KMA onder nieuw bevel

Generaal-majoor drs. A.G.D. (Ton) van Osch (49) wordt vrijdag 3 december de nieuwe gouverneur van de Koninklijke militaire Academie in Breda. Hij neemt het gouverneurschap over van generaal-majoor C.G.J. (Carel) Hilderink. Van Osch wordt tevens de eerste commandant van de Hogere Defensie Opleidingsinstituten (HDO). In de HDO worden het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM), het Instituut Defensie Leergangen (IDL) en de KMA bestuurlijk geïntegreerd. Deze bestuursvorm krijgt naar verwachting in september 2005 definitief zijn beslag.

De officiersopleidingen die de HDO verzorgen, kenmerken zich door een combinatie van wetenschappelijke vorming, persoonsvorming en militair/maritieme vorming. De HDO-organisatie valt onder de eindverantwoordelijkheid van de Chef Defensiestaf en kent eveneens een Faculteit Militaire Wetenschappen die is gevestigd op de locaties Den Helder, Den Haag en Breda. De HDO verzorgen de opleiding van jaarlijks zo'n 2000 studenten (cadetten, adelborsten en cursisten). Bij de HDO werken 800 personen, waaronder 200 docenten.

Generaal-majoor Hilderink zal in februari 2005 met functioneel leeftijdsontslag gaan, na beëindiging van zijn NAVO-uitzending naar Irak. Hij heeft de functie van Gouverneur KMA dan ruim drie jaar bekleed. Generaal majoor van Osch was hiervoor werkzaam bij de Defensiestaf te Den Haag.