Gemeente Tilburg

BO 2004 083

Datum
12 december 2004

Bouwplan voor woonwagenstandplaats en verzoek om legalisering paardenstal aan Stappegoorweg in Tilburg

Ruimtelijke onderbouwing en bouwplan liggen v.a. 3 december ter inzage

Bij de gemeente is een bouwplan ingediend voor het uitbreiden van het woonwagencomplex aan de Stappegoorweg in Tilburg met een extra standplaats. Daarnaast is een verzoek binnengekomen voor het legaliseren van een paardenstal op hetzelfde woonwagencomplex. De gemeente wil zowel aan het bouwplan als een het verzoek voor legalisering van de paardenstal meewerken (zie voor meer informatie het kaartje op de achterzijde van deze brief).

Bouwplan in strijd met bestemmingsplan

Het bouwplan past niet binnen het geldende bestemmingsplan "Het Groenewoud II". In het bestemmingsplan heeft de locatie aan de Stappegoorweg de bestemming "Openbare en bijzondere doeleinden H2". Het aanleggen van een extra woonwagenstandplaats past niet binnen deze bestemming. Het college wil echter graag meewerken aan het bouwplan en is een vrijstellings-procedure gestart. Het bouwplan past namelijk binnen het masterplan Stappegoor en binnen de structuurvisie van de gemeente Tilburg. Verdere uitbreiding van het woonwagencomplex is hierna overigens niet meer mogelijk.

Inspraak

Het college heeft in het kader van de vrijstellingsprocedure een ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Op 24 november 2004 heeft het college met deze ruimtelijke onderbouwing ingestemd. Voordat het college definitief instemt met het bouwplan en de ruimtelijke onderbouwing, wil ze graag eerst uw mening weten. Het bouwplan en de ruimtelijke onderbouwing liggen daarom van 3 december tot en met 16 december 2004 voor inspraak ter inzage op: . het Gemeentelijk Informatiecentrum aan het Stadhuisplein 128 (openingstijden: maandag van 13:00 tot 18:00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur en donderdag van 13:00 tot 20:00 uur).

Gedurende de inspraakperiode kunt u schriftelijk inspraakreacties indienen. Deze kunt u richten aan de directeur van de dienst Beleidsontwikkeling, Postbus 717, 5000 AS Tilburg.

Verdere procedure

Na de inspraaktermijn neemt het college een standpunt in over de eventuele inspraakreacties en neemt zij een besluit over de verdere procedure op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Stemt het college definitief in met de bouwplannen, dan zal de raad worden voorgesteld een voorbereidingsbesluit te nemen. In een nieuwe bewonersbrief wordt u tijdig geïnformeerd over het verdere verloop van de procedure en de mogelijkheid om eventuele zienswijzen kenbaar te maken.

Meer informatie

Hebt u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Maikel Spelt van de afdeling Ruimtelijke Ordening. Hij is op woensdag, donderdag en vrijdag bereikbaar via telefoonnummer 013 542 94 66.
-----------------------
Bij deze brief is een algemene toelichting over de vrijstellingsprocedure gevoegd (A) en een verklarende woordenlijst (B). Daarin vindt u alle schuingedrukte woorden.

---- --