TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-12-2004

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 3 december
Nederland 2 - 21.30 uur

VERMIST ONDERZOEKT VERDWIJNING VEROORDEELDE VROUW

De licht gehandicapte Corry Kloos werd op 10 september 1995 in het Gelderse Tolkamer op een weerzinwekkende manier om het leven gebracht door de Egyptenaar Mamdouh I. Mamdouh's echtgenote Henny van Koolwijk zat tijdens de gruweldaad vastgebonden op een stoel en was getuige van de moord. Het lichaam van Corry werd met een shoarmames in stukken gesneden en in koffers in een afvalcontainer gegooid. Pas enige tijd later werden de overblijfselen bij toeval gevonden.

I. ging voor 19 jaar de cel in en Henny van Koolwijk kreeg 5 jaar voor medeplichtigheid aan moord. Drie weken voor Henny's definitieve vrijlating kwam ze niet terug van verlof. Sindsdien is ze van de aardbodem verdwenen, op een paniekerig telefoontje vanuit het buitenland na.

Henny's zus Nel weet dat Henny doodsbang was voor I. Zelfs vanuit de cel zou hij haar volgens zus Nel willen laten ombrengen omdat ze hem voor de rechter verraden had. Nel: "Ik denk dat ze vast zit, bij een stel Egyptenaren, of dat ze is vermoord".

Volgens een anonieme tip die VERMIST kreeg zou deze Egyptische groepering ook verantwoordelijk zijn voor de nog altijd onopgeloste verdwijning van Maria van der Zande uit Putten.

Vanuit de gevangenis bezweert I. VERMIST dat hij niets weet van de verdwijning van zijn ex-partner Henny. Over de toedracht van de slachtpartij op de camping in Tolkamer heeft I. ook een andere versie: volgens hem is Henny minstens net zo schuldig als hijzelf.




TROS