Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 3 DECEMBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 3 december is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Gonneke Stevens deed onderzoek naar emotionele en gedragsproblemen bij Marokkaanse jongeren. Ze kwam onder meer tot de conclusie dat religie bij kan dragen tot beter gedrag. Het gevoel dat religie tot meer agressie en extremisme leidt, wordt hiermee tegen gesproken. In WATNOU..?! licht ze haar resultaten toe.

De rappers Riza en Yes-R (finalist in de Grote Prijs) komen met een nieuw nummer over de situatie tussen moslims en niet-moslims in Nederland. In WATNOU.?! Is het nummer te horen en vertellen ze hoe muziek kan bijdragen tot meer begrip.

En hoe vieren moslims sinterklaas? Of is dat verboden? De radio-imam zal proberen alle misverstanden uit de weg te ruimen. Twee Nederlandse studenten vertellen over hun sinterklaasactie waarmee ze tijdens het middaggebed alle schoenen in de moskee hebben gevuld met cadeautjes. Bracht het de moslims dichter bij de Nederlandse cultuur of leidde het juist tot meer verwarring?

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!