Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

MinVenW: Vernieuwing wegdek Zuid-Holland vordert

Het herstel van de wegdelen die onvoldoende stroef zijn gaat ook dit weekend en komende week onverminderd door. Er wordt gewerkt op de A 12, A 15, A 16, A 27 en N 3. Rijkswaterstaat verwacht hinder voor het verkeer en adviseert weggebruikers een andere route te kiezen of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Werkzaamheden aan Utrechtsebaan richting Prins Clausplein (A 12)

Op vrijdagavond 3 december 20.00 uur beginnen de asfalteringswerkzaamheden op de Utrechtsebaan vanuit Den Haag richting Utrecht. De rijstrook richting Amsterdam en de twee rijstroken die leiden naar de fly-over richting Rotterdam worden voorzien van een nieuwe laag asfalt. Voor het verkeer heeft dit gevolgen. Tijdens de werkzaamheden zijn de opritten naar de Utrechtsebaan vanaf de Bezuidenhoutseweg en vanuit Mariahoeve en Voorburg afgesloten. Met tekstwagens wordt het verkeer verwezen naar de N 44/Sijtwendetunnel.

Bovendien kan het verkeer geen gebruik maken van de twee rijstroken op de Utrechtsebaan die leiden naar de fly-over richting Rotterdam. Verkeer van Den Haag richting Rotterdam wordt omgeleid via de A 12 naar de A 20.

Verkeer vanuit Den Haag richting Amsterdam krijgt het advies via de A 44 te rijden. De uitvoegstrook van Utrechtsebaan naar het Prins Clausplein is door de werkzaamheden zeer kort waardoor hinder voor het verkeer kan ontstaan.

Wanneer de werkzaamheden volgens planning verlopen zijn alle afsluitingen en beperkingen zaterdag vanaf 12.00 uur weer opgeheven.

In de nachten van maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 december wordt een laatste stukje van de Utrechtsebaan richting Den Haag geasfalteerd. Het gaat om de rijstrook richting Den Haag ter hoogte van de afrit Voorburg. Voor het verkeer blijft één rijstrook beschikbaar richting Den Haag. De fly-over uit Rotterdam richting Den Haag is afgesloten. Het verkeer uit Rotterdam kan via Leidschendam weer richting de A4 en de A12 rijden richting Den Haag.

Werkzaamheden op de A 27 Gorinchem - Lexmond

Van vrijdag 3 december 21.00 uur tot en met zaterdag 4 december 08.00 uur is de A27 richting Utrecht van knooppunt Gorinchem tot Lexmond afgesloten voor het verkeer. Tussen Gorinchem en Noordeloos worden lussen in het vernieuwde wegdek geplaatst en tussen Noordeloos en Lexmond wordt de weg opnieuw geasfalteerd. Het verkeer richting Utrecht wordt omgeleid via de A 15 en de A 2.

Woensdag 8 december en donderdag 9 december is er 's nachts maar één rijstrook beschikbaar richting Utrecht tussen Noordeloos en Lexmond voor het aanbrengen van lussen in het vernieuwde wegdek.

Nachtelijke werkzaamheden op de A 15

In de nacht van vrijdag 3 december wordt gewerkt aan het knooppunt Gorinchem. De verbindingsweg van de A 15 Rotterdam richting de A 27 Breda wordt opnieuw geasfalteerd. Maandagnacht 6 december en dinsdagnacht 7 december krijgt de A 15 richting Rotterdam ter hoogte van de Noordtunnel een nieuwe laag asfalt.

Nachtelijke werkzaamheden op de A 16

In de nachten van dinsdag 7 december tot en met donderdag 9 december krijgt de A 16 van Rotterdam naar Breda tussen de oprit Zwijndrecht en de afrit Dordrecht een nieuwe laag asfalt. Voor het verkeer blijven 's nachts 2 rijstroken beschikbaar. Ook de rechtertunnelbuis van de Drechttunnel wordt opnieuw geasfalteerd en is daarom tijdelijk gesloten voor het verkeer. De linkertunnelbuis blijft gewoon open.

Nachtelijke werkzaamheden op de N 3

In de nacht van maandag 6 december is de N 3 van Dordrecht naar Papendrecht afgesloten wegens werkzaamheden. De volgende nacht, dinsdag 7 december, is de N3 Papendrecht richting Dordrecht aan de beurt.

De nachtelijke werkzaamheden op de A15, A 16, A 27 en N3 beginnen 's avonds om 21.00 uur en gaan door tot 's morgens 05.00 uur.

Rijkswaterstaat asfalteert met spoed het wegdek opnieuw waar nu vanwege onvoldoende stroefheid een snelheidsbeperking geldt. Het gaat om diverse stukken in Zuid-Holland. Op de plekken waar met borden wordt gewezen op slipgevaar wordt het wegdek volgend jaar opnieuw geasfalteerd.

Voor meer informatie kunnen weggebruikers terecht bij de landelijke telefoonlijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002. Actuele verkeersinformatie is dagelijks verkrijgbaar via teletekstpagina's 730, 731 en 732 en via landelijke en regionale radiozenders.