Time : 10:00:51 AM
Date : Friday, December 03, 2004
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV: uitreiking van certificaten voor bedrijven

Het Voedselagentschap, dat ontstaan is uit de samensmelting van een aantal diensten die tot in 2002 elk afzonderlijk moesten instaan voor de certificering van de producten die onder hun bevoegdheid vielen, krijgt nu een groot aantal aanvragen om certificering te verwerken.

Het Agentschap, dat zich enerzijds bewust is van de verantwoordelijkheid die met deze processen samenhangt en zich anderzijds moet schikken naar de vele sectoreigen eisen en beperkingen, wil een algemene evaluatie maken van de problematiek en de bijzondere eisen dienaangaande, daarbij rekening houdend met de thans geldende procedures.

Het lijkt nu reeds zeker dat de verrichtingen op het stuk van certificering, naar analogie met de geïntegreerde controleprocedures, eveneens geharmoniseerd zullen worden.

Om zo goed mogelijk met al die eigenheden evenals met het competitieve en het commerciële aspect van de certificering rekening te kunnen houden, gaat het FAVV tegen eind februari 2005 op ruime schaal overleg plegen met de betrokken sectoren.

Vervolgens zal een proefperiode worden ingevoerd voordat de definitieve implementatie van het systeem van start gaat.

contactpersoon voor de nederlandstalige pers: pascal houbaert 0475 20 66 73
contactpersoon voor de franstalige pers: pierre cassart 0477 69 35 65

URL: http://www.favv.be