Gemeente Zwolle

College betuigt leedwezen bij overlijden prins Bernhard: Condoleanceregisters in Stadhuis en Stadskantoor

Het college van BenW van Zwolle heeft met leedwezen kennis genomen van het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid prins Bernhard der Nederlanden. Met hem is een markante persoonlijkheid heengegaan, met grote verdiensten voor de Nederlandse samenleving gedurende vele decennia. Het college betuigt zijn diepe medeleven aan Hare Majesteit Koningin Beatrix, de prinsessen Margriet, Irene en Christina en alle overige leden van de Koninklijke familie. Inwoners van Zwolle die hun deelneming willen betuigen met het overlijden van prins Bernhard kunnen hiervoor vanaf vandaag terecht bij het Informatiecentrum in het Stadhuis en in het Stadskantoor.

De openingstijden voor het condoléanceregister bij het Informatiecentrum in het Stadhuis (ingang Sassenstraat) zijn ? tot en met de dag van uitvaart en bijzetting ? van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bovendien kan het register worden getekend in het Stadhuis (ingang Grote Kerkplein) op maandagavond 6 december tussen 17.30 en 23.00 uur en dinsdagavond 7 december tussen 18.30 en 21.00 uur.

Het condoléanceregister in de hal van het Stadskantoor aan het Lübeckplein is geopend op werkdagen van 08.00 tot 19.00 uur. Op internet is een condoléancemogelijkheid op de website www.koninklijkhuis.nl.

Feestelijkheden en andere officiële evenementen tussen overlijden tot en met de dag van uitvaart en bijzetting zullen in het hele land een sober karakter hebben. Ook de gemeente Zwolle houdt hier rekening mee. Ook volgt de gemeente Zwolle de vlaginstructie, zoals die landelijk geldt voor rijksgebouwen. Dit betekent dat dagelijks, behalve op zondag, de Nederlandse vlag halfstok hangt zonder wimpel tot en met de dag van uitvaart en bijzetting.


---