Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 03-12-2004 - Nieuwsbericht politie IJsselstreek

UTRECHT - De spoorwegpolitie en de politie Zutphen onderzoeken een incident dat op zondag 28 november j.l. op het Centraal Station in Utrecht plaats vond. Hierbij werd een 16-jarig Zutphens meisje door twee onbekende mannen uit de trein Amersfoort-Rotterdam gesleurd. Gelukkig wist zij te ontkomen en de politie zoekt contact met getuigen.

Het meisje zat op zondag 28 november jl. omstreeks 16.45 uur op het balkongedeelte (ongeveer halverwege) in de trein van Amersfoort naar Rotterdam.

Toen de trein op het Centraal Station in Utrecht stil stond werd het meisje door twee onbekend gebleven blanke mannen, die kennelijk al in de trein hadden gezeten uit de trein gesleurd en tegen een muur gezet. Eén van hen dekte haar mond met zijn hand af, maar gelukkig zag het meisje kans om los te komen. Zij kon nog net in de trein springen voordat deze vertrok. Zij heeft niet meer gezien waar de mannen zijn gebleven.

Het meisje vermoedt, dat één en ander te maken heeft met problemen die zich in de relationele sfeer hebben voorgedaan. De politie zoekt contact met getuigen van het voorval.

In het bijzonder wil de politie contact met een ongeveer 70-jarige vrouw en een 20-25 jarige man, die in treingedeelte zaten waar ook het meisje zat . Zij waren mogelijk getuige van het gebeuren.

Getuigen van bovengenoemd voorval, in het bijzonder de twee hierboven omschreven getuigen, kunnen contact opnemen met de politie Zutphen via 0900 8844.