Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht 03-12-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Messenslijper actief

WOERDEN / LINSCHOTEN - Twee vrouwen (62 en 80 jaar) uit Linschoten en Woerden zijn slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Dinsdag 30 november belde een messenslijper aan bij een 80-jarige vrouw op de Rembrandtlaan. Hij vertelde dat hij messen had geslepen voor de buurvrouw, maar dat deze niet thuis was. De verdachte vroeg het slachtoffer of hij de messen bij haar kon afgeven en of zij alvast wilde afrekenen. De vrouw kon echter niet gepast betalen. Hierop ging de messenslijper wisselgeld halen uit de auto en is vervolgens niet meer teruggekomen.

Woensdag 1 december werd de G. van der Valk Boumanstraat een 62-jarige vrouw ook slachtoffer van dezelfde babbeltruc.

Signalement verdachte:


- man


- ongeveer 1.70m


- tenger postuur


- 20 tot 30 jaar


- kort donker haar


- blauwe trainingsbroek met witte strepen


- licht gekleurde sportschoenen


- sprak vloeiend Nederlands

De politie adviseert alert te zijn op deze babbelaar.

Fiets na acht jaar terug

MIJDRECHT Acht jaar nadat een fiets in Uithoorn was gestolen, heeft de eigenaar zijn fiets weer terug dankzij oplettende politiemensen. Agenten zagen dat het slot van een fiets verbroken was en kwamen erachter dat er een postcode in de fiets gegraveerd was. Op deze manier werd de fiets met de eigenaar herenigd. De 42-jarige inwoner uit Mijdrecht die op de fiets reed deed afstand van de fiets. De politie vermoedt dat hij ook de dief van de tweewieler is. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Wapenstok aangetroffen

BREUKELEN Tijdens een alcoholcontrole controleerde de politie vrijdagmorgen tegen 02.00 uur op de Straatweg een 21-jarige automobilist uit Utrecht. In de auto werd een houten wapenstok aangetroffen. Hierop is de 21-jarige aangehouden. Hij verklaarde de wapenstok niet te willen gebruiken en deed afstand van het wapen. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.