Politie Hollands Midden

Noordwijk Rijden onder invloed De politie heeft donderdag 2 december even voor 21.00 uur een 29-jarige automobilist uit Rijnsburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd op een terrein langs de Provincialeweg N206 gecontroleerd. Een blaastest gaf een resultaat van 615 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Noordwijkerhout Rijden onder invloed De politie heeft vrijdag 3 december omstreeks 02.50 uur een 26-jarige automobilist uit Hillegom aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de bestuuder met meer dan 80 km/u over de Gooweg terwijl daar 60 km/u is toegestaan. De bestuurder werd op de Wildlaan staande gehouden voor een controle. Een blaastest gaf een resultaat aan van 640 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens wordt het rijbewijs ingevorderd.

Zoeterwoude Auto in de sloot, bestuurder onder invloed De politie heeft op donderdag 2 december omstreeks 20.00 uur een 41-jarige automobilist uit Zoeterwoude aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder was op de Ommedijkseweg met zijn auto eerst tegen een paaltje gereden en vervolgens in de sloot terechtgekomen. Ter plaatse trof de politie de bestuurder staand in de auto aan. De man weigerde de auto uit te komen. Eenmaal aan de kant werd hij verbaal agressief tegen omstanders. De politie nam de bestuurder mee naar het bureau voor een blaastest. Deze gaf een uitslag aan van 785 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leiden Aanhoudingen na vernielingen De politie heeft op vrijdag 3 december omstreeks 03.20 uur vier Leidenaren van 18, 19 en 20 (2) aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal vernielingen. Een getuige zag dat vier jongeren een aantal auto's vernielden in de omgeving van de Lange Scheistraat. Kort na de melding ontdekte de politie de jongeren op de Apothekersdijk. De vier renden weg in de richting van de Prinsessekade waar ze werden aangehouden op basis van het opgegeven signalement. De Leidenaren worden verdacht van het afbreken van ruitenwissers van twee auto's, één op de Lange Scheistraat en één op de Lange Lijsbethsteeg. Op de Lange Scheistraat werd ook een fiets over een hek gegooid en werden in de omgeving van diverse auto's de buitenspiegels omgebogen of verdraaid. De verdachten die onder invloed waren van alcohol zouden ook bij een aantal woningen hebben aangebeld. De politie maakt proces verbaal op tegen de Leidenaren.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 3 december 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --