Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen 03-12-2004

Jongeren bekeurd en bier in beslag genomen
HOOGEVEEN Vier jongeren uit Hoogeveen van 16 t/m 24 jr. zijn donderdagavond door de politie bekeurd. Bovendien is een nog deels gevuld kratje bier wat ze bij zich hadden in beslag genomen. De politie trof de jongeren aan in het winkelcentrum De Nije Nering in Hoogeveen. In dit gebied is het verboden op de openbare weg alcohol te drinken.

Tasjesrover slaat vrouw in gezicht
ASSEN - Een nog onbekende man heeft donderdagavond in Assen de tas gestolen van een 38 jr. vrouw uit Ekehaar en haar daarbij geslagen. De vrouw raakte gewond in het gezicht en is in het ziekenhuis behandeld. De vrouw fietste rond 17.30 uur op de Zevensterstraat. Daar werd ze ingehaald door een jongeman op een fiets. In het voorbijgaan probeerde de man de schoudertas van de vrouw te pakken. Daarbij kwamen beiden ten val. Toen de vrouw op de grond lag trok de man aan haar tas en toen ze deze bleef vasthouden sloeg hij haar in het gezicht. Terwijl de man wegliep met de tas kwam hij nog een keer te vallen. Uiteindelijk verdween hij op een damesfiets.
De vrouw en een getuige omschrijven de dader als volgt: blanke man, niet ouder dan ongeveer 20 jr., normaal postuur. Hij droeg een donkere zgn. bomberjack met op de mouw een rits. Waarschijnlijk droeg hij een zwart-witte pet. Hij reed op een damesfiets mogelijk met fietstassen. Mochten er getuigen zijn of mensen die menen te weten wie deze dader is, dan vraagt de politie contact op te nemen met 0900-8844.

Eén persoon aangehouden bij alcoholcontrole
NIEUW WEERDINGE Een 34 jr. inwoner van Nieuw Weerdinge is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden door de politie. De man werd tijdens een alcoholcontrole op het Vledderdiep in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed in een auto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Zakkenrollers in Meppel
MEPPEL Donderdagmiddag waren in Meppel zakkenrollers actief. Drie bejaarde vrouwen deden aangifte van het stelen van hun portemonnee met inhoud. Dit gebeurde in het centrum van Meppel. Geen van de vrouwen heeft gemerkt dat ze bestolen werd.

Om zakkenrollen te voorkomen geeft de politie de volgende tips:
* Draag tassen met de schouderriem om schouder en hals, zodat de tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u. Draag een tas met ritssluiting altijd aan de voorzijde van het lichaam en een handtas eventueel onder de jas. Zorg er voor dat de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde zit (naar uw lichaam toegekeerd).
* Stop uw geld/waardevolle voorwerpen altijd zorgvuldig weg.
* Neem niet meer geld mee dan u denkt nodig te hebben.
* Leg uw portemonnee niet voor het grijpen in n tas en veel beter is de portemonnee zoveel mogelijk in de broek- of jaszak te doen.
* Neem uw tas altijd mee in de paskamer.
* Als iemand op uw kleding knoeit, bijvoorbeeld mayonaise of de as van een sigaret, maak deze dan zelf schoon en wijs hulp van een vreemde resoluut af.

* Wees alert als onbekenden u zomaar iets vragen. Vaak is dit een afleidingsmanoeuvre waarbij iemand anders uw portemonnee steelt.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592 - 45 2475 of 06 - 51 55 7950.