Ingezonden persbericht


Nederlands-Kaapverdische Kamer van Koophandel opgericht

Op 23 november 2004 is de Nederlands-Kaapverdische Kamer van Koophandel opgericht. De stichting, genaamd Câmera Bilateral de Comércio E Industria da Cabo Verde E Holanda, bevordert de handel en contacten tussen Nederland en Kaapverdië. Het kantoor is gevestigd aan de Mathenesserweg 205, Rotterdam.

Bedrijven die in of met Kaapverdië zakendoen bemerkten een sterke behoefte aan een officiële instantie voor de handel tussen beide landen. Vanuit de Kaapverdische gemeenschap in Rotterdam is samenwerking gezocht met de Kamer van Koophandel Rotterdam. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat er in 2004 enkele seminars en bijeenkomsten zijn georganiseerd. De hoge opkomst op deze bijeenkomsten bevestigt de behoefte aan een vast handelsbevorderend aanspreekpunt.

Thuislanden
In de regio van KvK Rotterdam zijn veel allochtone ondernemers actief. Een groot aantal ondernemers heeft relaties met het land van herkomst en van deze relaties zou beter gebruik gemaakt kunnen worden. In eerste instantie door de ondernemers zelf, maar ook door de autochtone ondernemers die activiteiten naar en via deze landen willen gaan ondernemen. Met de oprichting van de Nederlands-Kaapverdische Kamer van Koophandel verwacht KvK Rotterdam dat er meer en belangrijke informatie vrijkomt, waardoor er meer contacten zullen komen tussen Nederland en Kaapverdië. De samenwerking tussen beide KvK's zullen hierin een voorname rol spelen.

Het bestuur wordt gevormd door Daniel Lima de Rosario, Jean Claude Gomes, Yara Celeste Lopes Soares en W.A.B. Vlietstra. De voorzitter Daniel Lima de Rosario is bijvoorbeeld als expediteur en projectontwikkelaar actief.

De adresgegevens van de stichting:
Camera Bilateral de Comércio e Industria Da Cabo Verde e Holanda Mathenessereweg 205, 3027 HV Rotterdam, Postbus 6132, 3002 AC Rotterdam, Tel. 06-25368292, Fax 010-4859677, e-mail: kvkcaboholanda@hotmail.com
---

Nadere informatie: J.(acob) van der Vis, International Business, Kamer van Koophandel Rotterdam, tel. 010-402 7717 /06 53 44 93 97 of jvis@rotterdam.kvk.nl


---