Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 december 2004

Rijden onder invloed

Met ruim 1.4 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Donderdagavond werd op de Londenstraat in Enschede een 35 jr. automobilist uit die plaats gecontroleerd. Hij bleek behoorlijk aan bachus te hebben geofferd. Aan het gegeven stopteken werd nog wel voldaan maar de 35 jr. had moeite met uitstappen en het rechtop blijven staan. Hierop is hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.43 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-148673)

Aanhoudingen na belediging

Twee mannen aangehouden die politiemensen beledigen

Enschede

Vrijdagmorgen om ongeveer 04.20 uur stonden politiemensen te praten met een persoon op de Oude Markt in Enschede. Deze persoon had problemen met z'n fiets. Op dat moment kwam er een man aanlopen die al scheldend zich er mee wilde bemoeien. De politiemensen verzochten hem om door te lopen, hetgeen hij wel deed maar ten overstaan van veel publiek de politiemensen bleef uitschelden. Hierop is de man, een 20 jr. Groninger, voor belediging aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten (bps: 04-148714) Direct daarop wilde een vriend van de 20 jr. ook aangehouden worden. Hier werd uiteraard niet op ingegaan, tot het moment dat ook hij de politiemensen ging beledigen. De man, een 21 jr. inwoner van Oudenga, werd ook meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. (bps: 04-148707) Proces-verbaal tegen beiden zal worden opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Kop staart aanrijding, 1 bestuurder naar ziekenhuis

Wierden

Een 57 jr. automobiliste uit Almelo stopte donderdagmiddag 2 december omstreeks 16.45 uur achter een kleine file die stond voor de verkeerslichten op de Rijssensestraat in Wierden voor de kruising met de N347. Een 32 jr. automobilist uit Enschede reed achter haar en zag te laat dat de 57 jr. stopte. Een kop staart aanrijding was het gevolg. De 32 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 04-148562)

Aanrijding letsel

Kop staart aanrijding met drie voertuigen, 1 gewonde naar ziekenhuis

Almelo

Donderdagmorgen 2 december stond een 46jr. automobilist uit Manderveen stil voor de verkeerslichten op de Schuilenburgsingel - Wierdensestraat in Almelo. Een evenoude automobiliste uit Almelo stond achter hem stil. Vanuit dezelfde richting kwam een 29 jr. Almeloer aanrijden die het stilstaande verkeer te laat opmerkte. Hij botste tegen de auto van automobiliste die weer doorschoot tegen de auto van haar voorganger. De 29 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-148311)

Aanrijding met letsel

Automobilist geeft fietster geen voorrang. Fietster naar ziekenhuis

Almelo

Donderdagmiddag 2 december om ongeveer 16.20 uur verleende een 38 jr. automobilist uit Almelo op de kruising Havezathe - Slot in Almelo geen voorrang aan een 72 jr. fietster uit Albergen. Deze laatste is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 04-148548)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --