Nationale Bank van België


4e Workshop van het Euro Area Business Cycle Network

Voorspellingen combineren levert betere resultaten op, zo blijkt uit empirisch onderzoek. Voor centrale bankiers is de hamvraag dan ook welke combinaties optimaal zijn. Het Euro Area Business Cycle Network houdt er een tweedaagse workshop over in de Bank.

Het "Euro Area Business Cycle Network" (EABCN) brengt researchteams uit het Eurosysteem en uit de universitaire wereld bijeen die empirisch onderzoek verrichten naar het verloop van de conjunctuur in de eurozone.

De vierde workshop van het EABCN wordt op 19 en 20 november gehouden in de Bank. Centraal thema is een klassieke tak van de econometrie die recent weer in de belangstelling is gekomen: het combineren van voorspellingen.

Beleidsmakers worden geconfronteerd met afwijkende voorspellingen volgens het econometrische model dat ze gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat het beter is de verschillende resultaten te combineren, de vraag blijft alleen: hoe en volgens welke wegingsfactoren? Uiteraard een boeiend uitgangspunt voor centrale-bankeconomen en onderzoekers die zich bezighouden met het opstellen van prognoses.

De workshop wordt georganiseerd door Kirstin Hubrich (ECB), Lucrezia Reichlin (ECARES, ULB) en Catherine Fuss (NBB).

Meer info: http://www.eabcn.org

L