Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 december 2004

Automobilist aangehouden

Politie houdt automobilist aan nadat hij er na een aanrijding vandoor was gegaan; nader onderzoek wees uit dat hij onder invloed verkeerde

Hengelo

Vrijdag 3 december kwam omstreeks 02.30 uur een melding binnen van een aanrijding aan de Beukweg in Hengelo waarbij de veroorzaker er vandoor was gegaan. Politieagenten troffen op genoemde locatie een auto aan met flinke schade aan de achterzijde. Een getuige vertelde dat deze auto in een parkeerhaven geparkeerd had gestaan en door een andere auto was aangereden. De bestuurder van deze auto was doorgereden richting de Troelstrastraat en vervolgens de Weusthagstraat. De geparkeerd staande auto was ongeveer 10 meter naar voren geschoten, op het wegdek lagen diverse onderdelen van beide auto's. De aangereden auto bleek eigendom van een 47-jarige vrouw uit Hengelo. Politieagenten onderzochten de omgeving en zagen voor een woning aan de Weusthagstraat een auto staan, die aan de voorzijde verse schade had. Het licht in de woning brandde en na kloppen opende een man de deur. Hij bekende meteen dat hij de aanrijding had veroorzaakt. Agenten hielden hierop de verdachte, een 29-jarige Hengeloër, aan. Nader onderzoek wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, ademanalyse gaf een uitslag van 1,46 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-148701)

Letsel bij kop-staart aanrijding

Automobilist raakt gewond bij kop-staart aanrijding, waarbij drie auto's betrokken waren

Hengelo

Een 25-jarige automobilist uit Rijssen reed donderdag 2 december rond 08.00 uur op de A35 in Hengelo. Hij moest voor verkeer voor hem remmen. Een 23-jarige automobilist uit Nijverdal, die achter de auto van de 25-jarige reed, zag dit te laat en botste op de auto voor hem. Vervolgens was ook de automobilist die daar weer achter reed, een 18-jarige man uit Wierden, niet in staat zijn auto op tijd tot stilstand te brengen als gevolg waarvan een tweede kop-staart aanrijding plaatsvond. De 23-jarige man uit Nijverdal liep nekletsel op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-148290)

Gestolen auto aangetroffen

De auto, die een paar weken geleden in Delden gestolen werd, is inmiddels teruggevonden

Delden

De blauwe Honda Civic met kenteken PF-SR-81, die in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 november aan de Marktstraat in Delden werd gestolen, is donderdag 2 december aangetroffen op de Ripperdalaan in Delden. Een slot was beschadigd maar er bleek niets uit de auto te zijn weggenomen. Het voertuig is weer terug bij de eigenaar, een 44-jarige vrouw uit Delden. (bps: 04-139569)

Overval

Twee mannen met bivakmutsen dringen een supermarkt binnen; politie zoekt getuigen

Hengelo

Donderdagavond 2 december kwam omstreeks 21.25 uur een melding binnen van een overval aan de Mozartlaan in Hengelo. Een van de medewerkers, een 18-jarige vrouw uit Hengelo, was die avond in het magazijn aan het werk toen de bel van de ingang aan de zijde Beethovenlaan ging. Toen de vrouw de deur opende, drongen twee mannen met bivakmutsen binnen. De mannen onderzochten het pand en vertrokken kort daarna weer via de Beethovenlaan. Voor zover bekend is er niets weggenomen. Het gaat om twee mannen van ongeveer 1.80 meter lang. Van een van beiden is bekend dat hij een lichte spijkerbroek met een groene waas, een grijs/wit wollige (mogelijk fleece-)trui en bruine schoenen droeg.

Mogelijk dat er mensen zijn die donderdagavond op genoemde locatie iets gezien hebben. Zij worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000. (bps: 04-148666)

Aanhouding na bedreiging

Politie houdt verdachte aan na bedreiging van een medewerker van een horecagelegenheid

Hengelo

Donderdag 2 december hielden politieagenten omstreeks 22.40 uur op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo een 16-jarige jongen uit Almelo aan. De jongen wordt ervan verdacht eerder die avond een medewerker van een horecagelegenheid verbaal met de dood te hebben bedreigd nadat deze hem erop had aangesproken dat hij een flesje drank achter de bar had weggenomen. Personeel van de horecagelegenheid hielden de jongen aan en droegen hem over aan de politie. Toen politieagenten de verdachte aanhielden, was hij nog steeds erg agressief en moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De 25-jarige medewerker van de horecagelegenheid deed inmiddels aangifte van bedreiging. (bps: 04-148681)

Wegpiraat gepakt

Automobilist overschrijdt met 80 km per uur de maximum snelheid en moet zijn rijbewijs inleveren

Hengelo

Politieagenten zagen donderdagavond 2 december op de Diamantstraat in Hengelo een auto met zeer hoge snelheid rijden, daar waar maximaal 50 km per uur is toegestaan. De teller gaf op een gegeven moment 130 km per uur aan. De 24-jarige bestuurder uit Ambt Delden moest zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-148643)

Getuigenoproep

Politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding omdat verklaringen van betrokkenen niet overeenkomen

Hengelo

Vrijdagmorgen 3 december vond omstreeks 08.25 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de T-kruising Weideweg/Bankastraat in Hengelo. Hierbij ontstond gelukkig alleen materiële schade maar omdat de verklaringen van beide betrokkenen elkaar tegenspreken, is de politie op zoek naar getuigen. Beide bestuurders geven namelijk aan bij groen licht de kruising te zijn opgereden. Getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (bps: 04-148735)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --