KLM

04/053

KLM opent nieuw onderhoudscomplex voor vliegtuigmotoren op schiphol

AMSTELVEEN 3 december, 2004 - KLM Engineering & Maintenance heeft vandaag op de Luchthaven Schiphol een nieuw onderhoudscomplex voor vliegtuigmotoren officieel in gebruik genomen. Het hoofdgebouw met een oppervlakte van bijna 40.000 m² vergde een investering van netto Eur. 75 miljoen.

De nieuwbouw is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Amerikaanse motorenfabrikant General Electric. De totale capaciteit van het ultra moderne onderhoudcomplex bedraagt 350 vliegtuigmotoren per jaar. Met de bouw van dit complex onderschrijft KLM het belang om als Nederlands bedrijf een prominente rol te spelen in de wereldwijde luchtvaart-onderhoudsmarkt.

Het onderhoud richt zich met name op motoren van het merk General Electric. Dit zijn zowel motoren uit de eigen vloot als motoren van andere luchtvaartmaatschappijen. Samen met het Amerikaanse Pratt&Whitney en het Britse Rolls Royce is General Electric marktleider in de wereldwijde productie van motoren voor de luchtvaartindustrie.

KLM Engineering & Maintenance en Air France Industries, het technisch onderhoudsbedrijf van Air France, bieden gezamenlijk werkgelegenheid aan meer dan 15.000 medewerkers. Daarmee zijn de twee bedrijven een van grootste aanbieders van vliegtuigonderhoud in Europa. De beide bedrijven dragen in onderlinge samenhang zorg voor het onderhoud aan een vloot van meer dan 550 vliegtuigen. Technisch onderhoud is een van de drie kernactiviteiten van KLM en Air France naast het vervoer van passagiers en vracht.