Ingezonden persbericht


Persbericht: Kapaza! groeit uit tot grootste online marktplaats van België

Nieuwegein, Nederland, 3 december 2004 - Kapaza.be is met 55.000 bezoekers per dag, in korte tijd uitgegroeid tot de grootste online marktplaats van België. Kapaza! is een laagdrempelige site waar iedereen - particulieren en bedrijven - gratis online advertenties kan plaatsen en bekijken.


Kapaza.be telt momenteel 115.000 gebruikers en er zijn 90.000 advertenties te vinden. Dagelijks worden er vele duizenden nieuwe advertenties geplaatst, de totale waarde van alle aangeboden artikelen is op dit moment zo'n ¤ 250.000.000,00. Om de groei van Kapaza.be ook in Wallonië door te zetten, wordt de site met ingang van januari 2005 ook in de Franse taal beschikbaar gesteld.

Het feit dat Kapaza! gratis te gebruiken is vormt een belangrijke reden voor het succes van Kapaza!. Ook rekent de site geen verkoopcommissie over verkochte goederen. Handelaren met een groot aanbod worden gestimuleerd een gratis webwinkel te openen op Kapaza! Shops.

Groei van Kapaza.be volgens Alexa (www.alexa.com)

Kapaza.nl
Kapaza.nl, de Nederlandse variant van de site, ondervindt hevige concurrentie van sites als Marktplaats.nl en Speurders.nl. Desondanks groeit Kapaza.nl zo'n 15% per maand. Naar verwachting zal Kapaza.nl, op de lange termijn, meer en meer marktaandeel gaan winnen. De site zal haar diensten, ook in de toekomst, gratis aan blijven bieden. Verder zal een koppeling met Kapaza! sites in andere landen het handelen voor consumenten nog aantrekkelijker maken.

Achtergrondinformatie
Kapaza! is in maart 2003 van start gegaan in, de site is voort gekomen uit de Internet site GratisMarktplaats.nl (start maart 2002). Kapaza! is vertegenwoordigd in Nederland en België. Sinds mei 2003 biedt Kapaza! gratis webwinkels aan, Kapaza! is hiermee inmiddels uitgegroeid tot marktleider.