Politie Zuid-Holland-Zuid

3/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

03-12-2004 - Persberichten District II

MOBIELTJE NA EEN JAAR TERUG
PAPENDRECHT De politie heeft een 44-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon bij een bedrijf aan de Scheepvaartweg in Papendrecht. De verdachte is een ex-werknemer van het bedrijf en zou het mobieltje tussen juni en september 2003 hebben weggenomen. De eigenaar van het bedrijf dacht dat het mobieltje kwijt was, maar zag het mobieltje tijdens een visite bij de ex-werknemer liggen. De eigenaar heeft de telefoon teruggekregen.

BEROVER AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 30-jarige man uit Gorinchem is op 2 december op het Piazza Center aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de beroving van een 24-jarige man uit Arkel op 1 december nabij de IJsbaanflat in Goricnhem. Het slachtoffer wilde daar een zakelijke transactie aangaan met de Gorkummer. In plaats daarvan werd hij beroofd van 50 sloffen sigaretten en werden zijn mobiele telefoon, portemonnee en sleutels afgenomen. Onderzoek van de Politie Zuid-Holland-Zuid leidde naar de identiteit van de verdachte. Hij is in verzekering gesteld. Bij de politie is de identiteit van een tweede man bekend die betrokken is bij de beroving. Zij is naar hem op zoek.

VARKENSRUGGEN
PAPENDRECHT - Een 60-jarige man uit Papendrecht is op 2 december op de Veerweg aangehouden. Hij trok de aandacht van de politie, nadat hij zijn auto had beschadigd door op zogenaamde varkensruggen (uitstekende betonnen bulten op het wegdek naast de rijbaan) te rijden. Daardoor raakte een band lek, een velg kapot en de onderkant van zijn auto zwaar beschadigd. Hij gaf toe dat hij zelf gereden had en verantwoordelijk was voor de schade aan zijn auto. De agenten roken een alcohollucht en lieten hem blazen. De man kreeg een rijverbod van acht uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

JONGEN MISHANDELD TWEE JONGENS AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Twee jongens van 16 en 17 jaar uit respectievelijk Alblasserdam en Nieuw Lekkerland zijn op 2 december in hun woonplaatsen aangehouden. Ze worden ervan verdacht kort vóór hun aanhouding op de van der Palmstraat een 16-jarige jongen uit Papendrecht te hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep daarbij een zware hersenschudding op. Waarom de twee het slachtoffer mishandelden is nog onderwerp van onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

ONDER INVLOED
GORINCHEM - Een 26-jarige automobilist uit Gorinchem is op 3 december op de Nieuwe Wolpherensedijk aangehouden. Hij had veel teveel op. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.