Politie Zuid-Holland-Zuid

3/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-12-2004 - Persberichten District I

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft donderdagmorgen 2 december een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31-jarige man op 23 november j.l. Het slachtoffer werd toen hij langs een groepje jongeren fietste in de H.W. Mesdagstraat geschopt en geslagen. Hij hield er schaafwonden en kneuzingen aan over. De aanleiding voor de vechtpartij is niet geheel duidelijk. De verdachte heeft bekend geslagen te hebben. Hij is heengezonden met een proces-verbaal.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 2 december een 36-jarige man uit Dordrecht op het politiebureau aan de Groenmarkt aangehouden. Een paar uur eerder zou hij een personeelslid van een uitzendbureau aan de Raamstraat met de dood hebben bedreigd. De man was ontevreden over de dienstverlening die het uitzendbureau hem bood. Hij melde zich vrijwillig op het politiebureau waar hij na verhoor met een dagvaarding is heengezonden.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT Agenten in burger hebben op 2 december een 41-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze zagen de verdachte een supermarkt aan de Voorstraat ingaan, terwijl deze daar een winkelverbod had. De verdachte verliet zonder een blikje bier af te rekenen en werd direct aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 2 december een 16-jarige jongen op de J.J.A. Goeverneurstraat aangehouden. Hij stond daar met een fiets, die op 7 november op de Tollensstraat was gestolen. De 13-jarige eigenaar liep op J.J.A. Goeverneurstraat, herkende zijn eigendom en waarschuwde de politie. De verdachte is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

MISHANDELING VIER MENSEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 55-jarige man, een 19-jarige vrouw, een 20-jarige man en een 15-jarige jongen, allen uit Dordrecht, zijn op 2 december op de IJsselstraat aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 20-jarige man uit Dordrecht op dezelfde dag in de IJsselstraat. Het slachtoffer heeft een relatie gehad met de 19-jarige verdachte en ze zijn op een niet-prettige manier uit elkaar gegaan. De zoveelste ruzie liep op 2 december uit de hand. De 20-jarige werd geslagen en geschopt en zijn halsketting werd vernield. De politie zoekt uit wie van de verdachte wat voor zijn/haar rekening heeft genomen.

AANRIJDING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een onbekend persoon heeft op 1 december jl op de Oranjestraat een deuk in een auto gereden zonder zijn gegevens achter. Daar kwam de eigenaar van de auto, een 38-jarige vrouw uit Alblasserdam op dezelfde dag achter. De aanruijding vond plaats tussen 08.30 en 12.45uur. De politie komt graag in contact met degene die de schade heeft veroorzaakt of met hen die over deze aanrijding informatie kunnen verschaffen. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de politie in Hendrik-Ido-Ambacht.