1e persbericht van vrijdag3 december 2004

Eindhoven 03-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Alcoholcontroles

De politie heeft donderdagavond en nacht alcoholcontroles uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op de Vijkamplaan, de Anconalaan de John F Kennedylaan, de Piuslaan en het Begijnenhof. Er zijn vijf automobilisten bekeurd die met een slok te veel op achter het stuur zaten. Twee van hen raakten hun rijbewijs kwijt . Bij hen werd een alcoholpromillage van 2,4 en 1,7 vastgesteld.

Eindhoven: Jongen met wapen aangehouden na bedreigingen

Een 14-jarige jongen uit Rotterdam is donderdagavond rond 19.30 uur aangehouden op de Woenselse Markt. Hij zou kort daarvoor in een winkel een medewerker en een aantal klanten van de zaak hebben bedreigd. Toen de gewaarschuwde agenten arriveerden en de jongen aanspraken, ging hij er vandoor. Op straat kon hij toch worden aangehouden, waarna bleek dat hij een pistool bij zich had. De Rotterdammer is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven/Lierop: Tweetal aangehouden na diefstal kassalade

Een 22-jarige vrouw uit Eindhoven en een 32-jarige man uit Doetinchem zijn donderdagavond rond 22.00 uur aangehouden op de Helmerslaan in Eindhoven. Ze worden ervan verdacht dat ze rond 21.15 uur uit een cafetaria in Lierop de kassalade hebben gestolen en er in een auto vandoor zijn gegaan. Het kenteken van de wagen is doorgegeven aan de politie. Surveillerende agenten zagen die auto vervolgens in Eindhoven op de Vonderweg rijden. Na een achtervolging, waarbij een motoragent bijna door de verdachten werd aangereden, kon het tweetal op de Helmerslaan worden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling ex-vriendin

Een 31-jarige Eindhovenaar is vrijdagochtend omstreeks 0.05 uur in zijn woning in Stratum aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 32 jarige Helmondse ex-vriendin. Tijdens een ruzie heeft de man haar geschopt en geslagen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man raakt portemonnee met geld kwijt na beroving

Een 31-jarige Eindhovenaar is vrijdagochtend omstreeks 1.45 uur op Kloosterdreef beroofd van zijn portemonnee. Daarin zaten enkele honderden euros die hij even van tevoren had gepind. Het slachtoffer is diverse malen geslagen en tegen de grond gedrukt door drie mannen. Na de beroving zijn de drie te voet gevlucht.

Eindhoven: Gewonden na botsing met boom en hekwerk

Vrijdagochtend omstreeks 02.00 uur zijn drie mensen licht gewond geraakt nadat hun auto in de Nachtegaallaan uit de bocht vloog en tegen twee bomen en een hekwerk botste. De auto kwam uiteindelijk dwars op de weg tot stilstand. De 29-jarige autobestuurder uit Valkenswaard en zijn twee vrouwelijke passagiers uit Eindhoven van achttien en negentien jaar oud raakten daarbij gewond. De drie hadden snijwonden vanwege rondvliegend glas. Voor nader onderzoek werden ze overgebracht naar het Màxima Medisch Centrum.

Helmond: Spijkerbroekendief aangehouden

Een man van 35 jaar uit Grave is donderdagavond rond 20.45 uur aangehouden op de Lucas Gasselstraat. Hij wordt verdacht van de diefstal van een aantal spijkerbroeken uit een zaak aan de Markt. Dat gebeurde tussen 1 september en 9 november. Een surveillerende agent zag de verdachte donderdagavond fietsen en hield hem aan. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Veldhoven: Jongen aangehouden voor mishandelen meisje

Een 17-jarige jongen uit Veldhoven is vrijdagochtend rond 7.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht dat hij maandagmiddag rond 17.00 uur een 16-jarig meisje uit Veldhoven op de Bree heeft mishandeld door haar op haar gezicht te slaan. Dat gebeurde na een woordenwisseling. Bij zijn aanhouding bedreigde de jongen de agenten met de dood. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Inbraak in woning

Donderdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan het Schooreind in Best. Een ruit van de keukendeur was door de inbrekers vernield om binnen te kunnen komen. De tv, een dvd-speler en een laptop zijn gestolen.

Valkenswaard: Whisky gestolen

Donderdagnacht rond 0.30 uur is ingebroken bij een slijterij aan de Leenderweg in Valkenswaard. De inbreker sloeg een ruit in om binnen te komen. Er zijn enkele flessen whisky met bijbehorende glazen gestolen.