--------------------------------------------------------------------------
    BaByliss vergroot controle op Europees distributienetwerk met het     
         'Warehouse Management System' van Manhattan Assosicates          
--------------------------------------------------------------------------

Specialist in welzijn en schoonheidsproducten streeft naar zichtbaarheid van goederenstromen in Europa Utrecht, 03-12-2004

Manhattan Associates, wereldwijd marktleider in oplossingen voor supply chain execution & optimization, kondigt aan dat BaByliss met succes live is gegaan met het warehouse-managementsysteem van Manhattan Associates. Het systeem is in gebruik in het 30.000 m2 grote Europees distributiecentrum (DC) in Iwuy in Noord-Frankrijk. BaByliss is een toonaangevend merk en onderdeel van Conair, producent van keuken- tot haarverzorgingsproducten. De oplossing heeft nu al bijgedragen tot een grotere controle over uitgaande distributie in Europa en zal nog meer waarde toevoegen in de komende maanden. De transportpartners van BaByliss zullen met de nieuwe oplossing worden geïntegreerd, zodat een overzicht in real-time over de goederenstromen van het DC tot de winkels mogelijk is.

Het DC in Iwuy voert alle orders uit voor alle Europese markten (behalve voor het Verenigd Koninkrijk, waar een apart DC staat) en voor een aantal exportartikelen buiten Europa. Ieder jaar worden er meer dan 50.000 meervoudige orders verzonden, gaande van 'single unit' tot volledige truckladingen. De bestellingen worden naar winkels of naar regionale distributiecentra van klanten in Europa gestuurd. Aangezien de Europese activiteiten van BaByliss in de laatste jaren groeide, ontgroeide het DC in Iwuy de functionele mogelijkheden van zijn bestaande ERP-systeem. De systeemrevisie die nodig was om BaByliss voor de toekomstige groei uit te rusten, resulteerde in de selectie en de integratie van verscheidene kern- maar aanvullende technologieën, waaronder het ERP- systeem van SAP, de 'Warehouse Management voor iSeries'-oplossing van Manhattan Associates en de radiofrequentie-technologie van Psion Teklogix.

Door de al langere bestaande relatie met Manhattan Associates in de VS en de positieve ervaring die moedermaatschappij Conair met zijn oplossingen daar maakte, was de keuze voor de 'Warehouse Management voor iSeries'-oplossing makkelijk voor BaByliss. Na een diepgaand functioneel ontwerp dat gezamenlijk door BaByliss en Manhattan Associates werd uitgevoerd, werd eerder dit jaar het warehouse-managementsysteem binnen de vier maanden geïmplementeerd.

Begin 2005 zullen de transportpartners van BaByliss (Gefco, ABX, Mory, etc? ) een directe interface met het warehouse-managementsysteem hebben. Daardoor is BaByliss in staat om:

· orderinformatie naar de vervoerder via EDI te sturen;
· automatisch vervoerderspecifieke barcode-labels te genereren. Daardoor is de vervoerder in staat om orders op het verpakkingsniveau (carton level) te volgen en updates van de orderstatus terug te sturen naar het warehouse-managementsysteem;

· op de hoogte te blijven van transportkosten door het gebruik van een 'freight rate engine' die de kosten berekent voordat de goederen het magazijn verlaten.

"Zes maanden na de implementatie van de warehouse-managementoplossing in ons magazijn in Iwuy, loopt de gehele uitvoering soepel. Met het systeem hebben wij betrouwbaarheid gewonnen, in termen van voorraadcontrole, volgbaarheid en zichtbaarheid," zegt Yvan Petit, logistieke directeur bij BaByliss. "Met de integratie van onze transportpartners zullen wij nog meer waarde terugzien, omdat wij dan een volledige overzicht over onze uitgaande distributie zullen hebben."

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BaByliss
BaByliss ontwikkelt, produceert en distribueert producten voor welzijn, haarverzorgings- en schoonheidsproducten en -artikelen. Verspreid in meer dan 60 landen, heeft het merk baat bij zijn internationale faam voor al zijn productfamilies. De indrukwekkende groei is te danken aan twee essentiële factoren die succes blijven garanderen: innovatie en distributie. Een kapper uit Parijs, die als eerste de krultang ontwikkelde, heeft het merk in de jaren 60 van de vorige eeuw opgebouwd. Het product was meteen een succes dankzij de distributie en marketing via een professioneel en overkoepelend netwerk. Door de toenemende concurrentie verbreedde BaByliss in de jaren 70 haar assortiment en introduceerde zichzelf op verschillende markten dankzij haar continue innovatie. In dezelfde tijd groeide BaByliss ook internationaal. In 1995 werd BaByliss een integraal deel van de Amerikaanse Conair, een marktleider in elektronische verzorgingsartikelen. Meer informatie op www.babyliss.com.
Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution & optimisation-oplossingen. Het bedrijf verbetert operationele processen via de applicatie-suite voor warehouse- en transportmanagement, 'distributed order management', retourenbeheer en handelspartnermanagement. Daarnaast biedt het bedrijf ook oplossingen voor RFID, performance management en event management. Die geïntegreerde logistieke oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en domeinkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 900 klanten verspreid over meer dan 1.600 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en detailhandelaars ter wereld. Meer informatie op www.manh.com. Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Uw gegevens in onze databank aanpassen of verwijderen? Stuur een mailtje naar database@newsenginepr.com
Ref.:MANH0097-345E9A