Gemeente Den Haag

december 2004
Winterdienst in Den Haag weer begonnen (2 december)

Deze week is de 'winterdienst' in Den Haag weer begonnen. Dat betekent dat de gemeente dag en nacht paraat is om bij gladheid en opkomende gladheid wegen en fietspaden te strooien. De winterdienst eindigt op 1 maart 2004, maar ook na deze periode wordt uiteraard gladheid bestreden als daar aanleiding toe is.

Waar wordt gestrooid?
Doorgaande wegen, kruispunten, viaducten, bruggen, busbanen en fietspaden worden bij gladheid gestrooid. Daarnaast wordt de loop-fietsroute van Centraal Station naar de binnenstad alléén op werkdagen gestrooid. Zodra er een melding van gladheid binnenkomt, beginnen de str ooiauto'sbinneneenuurmetstrooien.Devolledige route is binnen vier uur gestrooid.
Daarnaast doet de gemeente een beroep op haar inwoners om zelf hun eigen straat en stoep ijsvrij te houden. Advies is om deze schoon te vegen zodra het dreigt te gaan vriezen. Hierdoor worden de straten en stoepen minder snel glad.

Strooizout
De inwoners van Den Haag kunnen ook gratis strooizout scheppen bij de drie milieudepots en bij de stadsdeelkantoren (met uitzondering van stadsdeel Centrum). Zij moeten hiervoor wel zelf een zak of emmer meenemen. Bejaardentehuizen hebben de mogelijkheid strooizout aan te vragen, zodat ook daar gestrooid kan worden bij gladheid.