Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


03 december 2004


Ermelo - hennepkwekerij opgerold.

De politie heeft op donderdag (02-12) in twee panden aan de Heidelaan in Ermelo een hennepkwekerij opgerold. In kruipruimtes, kelders en een aanbouw werden zo'n 1800 hennepplanten, gedroogde henneptoppen aangetroffen en de benodigde apparatuur voor het runnen van een hennepkwekerij. De planten en de apparatuur werden in een vuilniswagen afgevoerd en vernietigd. Het onderzoek is nog gaande.


Harderwijk - inbraak woning.


Op donderdagavond (02-12) werd er ingebroken in een woning aan de Margrietlaan. De dader verschafte zich de toegang door het forceren van de achterdeur. Binnen werd alles overhoop gehaald. Ontvreemd werden onder meer de gehele verzameling Swarovski (kristallen figuurtjes), een computer, een digitale camera en geld.


Putten - inbraak auto.

In de nacht van woensdag op donderdag (01/02-12) werd er een auto opengebroken aan de
Strandboulevard. De dader vernielde een ruit. Ontvreemd werd oa een printer in een zwarte tas met opdruk "Ceramis".


Nunspeet - drankrijder betrapt.


Een 59-jarige automobilist uit Nunspeet bleek bij een politiecontrole op vrijdag (03-12) rond 01.30 uur aan de Plesmanlaan onder invloed van alcohol. Hij had een promillage van 1,2 in zijn bloed. Er werd een boete uitgereikt en een rijverbod van 6 uur opgelegd.


Heerde - aangehouden na niet betalen rekening


De politie heeft donderdagavond (02-12) in Apeldoorn vier Spanjaarden aangehouden. De vier hadden bij een horecagelegenheid aan de Dorpstraat in Heerde een aantal drankjes genuttigd en gingen er vandoor gegaan zonder af te rekenen. Donderdagmiddag kreeg een 22-jarige vrouw uit deze groep een boete van E 50,- voor baldadigheid en belediging. De vrouw had namelijk op het Stationsplein in Apeldoorn een oudere vrouw een boterham met veel boter in haar gezicht geduwd.


Doornspijk - kettingbotsing


Op de Zuiderzeestraatweg vond donderdagmiddag (02-12) rond 15.05 uur een aanrijding plaats waarbij vier auto's betrokken waren. De bestuurster van een van de betrokken auto's, een 60-jarige Elburgse, werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van een 53-jarige inwoner uit Elburg en de auto van een 35-jarige inwoonster uit Nunspeet moesten worden weggesleept. De toedracht van de botsing moet nog worden onderzocht.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 52


---- --