Gemeente Baarn

Overlijden ZKH Prins Bernhard


02-12-2004

Het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden heeft het gemeentebestuur van Baarn in rouw gedompeld. Misschien meer nog dan elders in het land voelen de inwoners van Baarn, door hun nauwe verbondenheid met de bewoners van Paleis Soestdijk door de jaren heen, het gemis nu Prins Bernhard zo kort na zijn echtgenote is heengegaan.

Burgemeester mevr.drs. M.R.Th.J.G. Wolterink-Oremus betuigt haar medeleven met zijn kinderen en de andere leden van de Koninklijke familie. Het gemeentebestuur kijkt in dankbaarheid terug op de contacten die er in het verleden zijn geweest.

Buitengewone raadsvergadering
Vanwege het overlijden van ZKH Prins Bernhard wordt vrijdag 3 december om
19.30 uur in de raadszaal van de gemeente Baarn een buitengewone raadsvergadering gehouden. De burgemeester zal kort stilstaan bij het overlijden en de betekenis van ZKH Prins Bernhard voor ons land en voor de gemeente Baarn in het bijzonder. Deze raadsvergadering is openbaar.

Herdenkingsdienst Pauluskerk
Aansluitend op de buitengewone raadsvergadering vindt vrijdag 3 december om 20.00 uur vindt herdenkings- en dankdienst plaats in de Pauluskerk, Brink 2 te Baarn. Deze dienst is bedoeld voor inwoners van Baarn en wordt georganiseerd door de Baarnse Raad van Kerken in samenwerking met de Oranjevereniging "Baarn en Oranje".

Sprekers tijdens de dienst zijn burgemeester Wolterink-Oremus, de heer H.G. van Westerlaak, voorzitter van de Oranjevereniging Baarn en Oranje en ds. C.J. Kruijswijk Jansen namens de Raad van Kerken. Verder verlenen onder anderen dhr. G Imthorn (organist), de Harmonie Crescendo o.l.v. dhr. K. Kramer en het Baarns Mannenkoor o.l.v. dhr. J. Roos hun medewerking aan de herdenkingsdienst.

Condoleanceregister
De gemeente Baarn heeft een condoléanceregister geopend. Mensen kunnen het register tekenen op werkdagen van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op vrijdag tot 16.00 uur en op zaterdag 4 december van 9.00 tot 13.00 uur in de hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn.

Lage Vuursche
Daarnaast is in de Lage Vuursche een condoléanceregister geopend. Mensen kunnen het tekenen op werkdagen 19.00 tot 20.00 uur in dorpshuis De Furs, Slotlaan 2 te Lage Vuursche.

Overige locaties condoléance-register
Voor de bewoners van een aantal woon-zorgvoorzieningen zijn condoléanceregisters geopend bij de centra zelf. Condoléanceregisters liggen in de Amerpoort, verpleeghuis De Blinkert, woon- en zorgcentrum Santvoorde, zorgcentrum Schoonoord, woon- zorgflat Brandsen en woon- en zorgvoorziening Bloemendael.