Politieberichten Regio

's-Hertogenbosch 03-12-2004 - .

Getuigen gezocht

's-Hertogenbosch - De recherche van het district Den Bosch is op zoek naar getuigen van een gewelddadige overval op een 18 jarige Bosschenaar, gepleegd op woensdag 1 december j.l. op de Gasselstraat in 's-Hertogenbosch.
Het slachtoffer deed aangifte van de beroving die tussen vijf en half zes 's-middags zou zijn uitgevoerd door twee hem onbekende personen. Hij had gepind bij het Postkantoor in de Kerkstraat en liep met zijn bromfiets aan de hand door de Gasselstraat. Daar werd hij hard tegen de rus geslagen. Hij keerde zich vervolgens om, liet de bromfiets op de grond vallen en greep een onbekende persoon die achter hem stond vast. Daarop werd hij belaagd door een tweede onbekende persoon waarbij hij behoorlijk klappen en trappen opliep. Toen hij zich los had weten te rukken is hij met zijn bromfiets doorgelopen naar de Hinthamerstraat. Het slachtoffer mist zijn portemonnee met geld en pinpas.
Getuigen van het voorval worden verzocht te bellen met de recherche in 's-Hertogenbosch via het telefoonnummer 0900-8844.

Bedreiging en vernieling

Rosmalen - vrijdagmiddag is een 46-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling. De verdachte kreeg in een horecagelegenheid aan de Graafsebaan in Rosmalen onenigheid over een rekening van een gehouden feest. Dat resulteerde in mondelinge bedreigingen in de richting van de eigenaren van de zaak. Toen de man de zaak verliet vernielde hij een grote glazen met bloemen.

Diefstal GSM toestellen

's-Hertogenbosch - Een 38 jarige inwoner van Sint Oedenrode is vrijdagmorgen aangehouden terzake diefstal uit een winkel. De man toonde in een winkel aan de Hinthamerstraat belangstelling voor twee GSM toestellen. Toen een medewerkster de twee toestellen in originele verpakking op de toonbank legde pakte de man deze en rende daarmee hard de winkel uit. Hij werd door voorbijgangers tegengehouden. Beveiligingsmedewerkers hebben hem uiteindelijk aan de politie overgedragen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

's-Hertogenbosch - Vrijdagmorgen is van een 19 jarige Vlijmenaar zijn rijbewijs ingevorderd. Hij reed met een personenauto over de Vlijmenseweg waar een snelheidslimiet geldt van 50 kilometer per uur. De verdachte reed met een snelheid van 106 kilometer per uur.

Voortvluchtige aangehouden

's-Hertogenbosch - De politie moest in de nacht van donderdag op vrijdag naar de Hertog Godfriedstraat in 's-Hertogenbosch. De bewoner meldde dat hij door ongeveer 12 personen bedreigd zou worden. Van bedreiging bleek echter geen sprake. De 49 jarige bewoner bleek bij navraag echter vanaf 20 oktober voortvluchtig te zijn uit een Penitentiaire Inrichting in Overloon. Hij is aangehouden en ingesloten.

Winkeldiefstal

's-Hertogenbosch - Een 34 jarige Bosschenaar is donderdagmiddag in een winkel aan de Arena betrapt bij het plegen van winkeldiefstal. De man kreeg een geldboete opgelegd van 125 euro.

Hennepkwekerij

Drunen - Aan de Bosscheweg in Drunen is donderdagavond in een loods een hennepkwekerij ontmanteld. De loods was in twee ruimtes verdeeld waarin in totaal zo'n 500 hennepplanten aanwezig waren. De eigenaar van loods, een 51 jarige man uit Drunen, is als verdachte gehoord. Hij zou de loods verhuurd hebben. Omdat er aan de energiemeter was geknoeid heeft het energiebedrijf een nieuwe meter geplaatst. Na betaling van een bedrag van 2000 euro door de eigenaar van de loods wordt door het energiebedrijf weer stroom geleverd.

Rijden onder invloed

Rosmalen - In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Dorpsstraat in Rosmalen een 33 jarige automobilist uit Geffen aangehouden. De man had te diep in het glaasje gekeken. Er is een blaastest afgenomen die resulteerde in een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Verkeerscontrole

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag en -avond zijn tijdens algemene verkeerscontroles op de Van Grobbendoncklaan en de Mgr. Diepenstraat 43 bekeuringen uitgeschreven. Het betrof 18 overtredingen voor de maximum snelheid, 6 voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor het niet dragen van de helm en 18 voor het fietsen zonder verlichting.

Licht gewonde bij verkeersongeval

Helvoirt -Vrijdagmorgen is een 29 jarige automobilist uit Udenhout licht gewond geraakt tengevolge van een verkeersongeval. Het slachtoffer reed met zijn auto over de Runsvoort in Helvoirt en kwam frontaal in botsing met een shovel die werd bestuurd door een 50 jarige man uit Cromvoirt.De auto werd door de botsing gelanceerd, vloog over een sloot en kwam in een weiland tot stilstand De bestuurder liep letsel op aan de knie en het hoofd maar kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Het slachtoffer mag van geluk spreken dat hij de autogordel om had en dat de airbags in zijn auto goed functioneerden.

Rijden onder invloed

Esch - In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Haarenseweg in Esch een 40 jarige automobilist uit Boxtel aangehouden. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Winkeldiefstal

Uden - Een 35 jarige inwoner van Uden is donderdagmiddag in een winkel aan de Sint Janstraat aangehouden nadat hij was betrapt op het wegnemen van een literfles whisky Hij rekende een klein flesje Vieux af terwijl hij de whisky onder zijn jas had verstopt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vluchtpoging

Uden - Bij controle, donderdagavond, van een 18 jarige bromfietser uit Oss op de Pastoor Spieringstraat in Uden bleek dat zijn bromfiets niet voldeed aan de technische eisen. De bromfiets werd door de bestuurder op last van de politie (motoragent) voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Bij de rotonde voor het bureau gaf hij echter gas om vervolgens met hoge snelheden door het winkelgebied van Uden aan verdere controle te ontkomen. Tijdens de achtervolging reed de bromfietser zelfs de Rijksweg A50 op om via de vluchtstrook richting Veghel te ontkomen. Op de Rijksweg kon hij alsnog in de kraag worden gegrepen. De verdachte kan rekenen op een fiks proces-verbaal.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

Oss Donderdag in de namiddag heeft de politie een 28-jarige Ossenaar aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding op de Kromstraat in Oss. De man had bij het verlaten van een parkeerplaats op de Kromstraat een vanuit de Vlasstraat komende 70-jarige fietster uit Geffen aangereden. De man kon op aanwijziging van getuigen worden getraceerd. Hij is na verhoor heengezonden.

KOP-STAART-BOTSING

Oss - Donderdagavond zijn vier automobilisten betrokken geweest bij een kop-staart-botsing op de Hertogensingel in Oss. Een 34-jarige bestuurster uit Berghem botste op de auto van haar voorganger; een 46-jarige Ossenaar. Vervolgens botste een 46-jarige Osse op de auto van de Berghemse. Tenslotte had ook de achteropkomende 62-jarige Osse bestuurster te laat in de gaten dat de auto voor haar stopte. De vier autos moesten worden weggesleept. De 34-jarige vrouw uit Oss klaagde over pijn aan nek, rug en knie; zij heeft zich onder medisch behandeling laten stellen.

WONINGINBRAAK MET VALSE SLEUTEL

Grave Donderdagmiddag is in een woonhuis aan de Sirtemalaan in Grave ingebroken. De inbreker(s) verschaften zich vermoedelijk toegang tot de woning met behulp van een valse sleutel. Er werden sieraden, een laptop en geld weggenomen. De politie onderzoekt de zaak; ze heeft een buurtonderzoek ingesteld.