Provincie Zuid-Holland

Provincie voert gevaarlijke (afval)stoffen bedrijf Stokkermans af

De provincie Zuid-Holland komt als bevoegd gezag in actie om onveilige situaties te voorkomen op het terrein van het failliete bedrijf Stokkermans Oppervlakte Techniek BV in Leiden. De curator van het bedrijf heeft eerst zelf de gelegenheid gekregen om diverse overtredingen van de Wet milieubeheer ongedaan te maken. Eerder had de provincie dwangsommen aan het bedrijf opgelegd, echter zonder gewenst resultaat. Het gaat bij deze bestuursdwangactie om het afvoeren van grondstoffen en gevaarlijke (afval)stoffen. De afvoer begint op maa ndag6december.

De opslag van gevaarlijke (afval)stoffen voldoet niet aan de regels. Tevens is, door de provincie, vastgesteld dat er - door een slechte staat van onderhoud - enkele lekkages zijn opgetreden. Door het faillissement van het bedrijf zal het verval van de inrichting steeds groter worden. Daardoor kunnen risico's ontstaan. Deze risico's acht de provincie onaanvaardbaar en de provincie past daarom bestuursdwang toe.

Een afvalverwerkingsbedrijf heeft van de provincie opdracht gekregen voor het afvoeren van de gevaarlijke (afval)stoffen. Een grote hoeveelheid vloeistoffen en gevaarlijke (afval)stoffen zal van het terrein worden afgevoerd. Tijdens deze activiteiten houden enkele provinciale milieu-inspecteurs toezicht op de gang van zaken. Uiteraard zal een en ander zorgvuldig gebeuren, zodat er zich geen gevaarlijke situaties voor de medewerkers en de omgeving kunnen voordoen. De afvoerwerkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22