VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW vraagt Kamer splitsing energiebedrijven te blokkeren

Den Haag, 3 december 2004 - De ondernemingsorganisatie VNO-NCW vraagt de Tweede Kamer om minister Brinkhorst af te houden van splitsing van de Nederlandse energiebedrijven. De minister wil verder gaan dan Europese regelgeving vereist, en dat is volgens VNO-NCW voorzitter Jacques Schraven 'spelen met vuur'. Hij waarschuwt voor stijgende stroomprijzen, in plaats van dringend noodzakelijke lager tarieven.

In een brief aan de Kamer zegt Schraven vandaag dat besluiten over de structuur van de energiemarkt niet nationaal moeten worden genomen, maar op Europees niveau. Alleen dan ontstaat een speelveld met voldoende keuzemogelijkheden voor afnemers, en concurrentie die kan zorgen voor lagere stroomprijzen.

VNO-NCW ondersteunt minister Brinkhorst in zijn aanpak om een vrije Noord West Europese markt te realiseren. De nationale voorstellen van de minister voor splitsing van de energiebedrijven staan daar echter haaks op. Die aanpak kan leiden tot een geïsoleerde Nederlandse stroommarkt, waar afnemers niet aan kunnen ontsnappen.
---


-

Meer informatie: www.vno-ncw.nl

De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op
070-3490167 of anders via Roelf van der Kooij 06 512 84 588


03 dec 04 15:58