Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 03-12-2004

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending: vrijdag 3 december
Nederland 2, 17.58 uur

AANVULLING ONDERWERPEN TWEEVANDAAG
VRIJDAG 3 DECEMBER

Eric Nordholt, oud-korpschef Amsterdam, kraakt veiligheidsbeleid Nederlandse overheid: "Het is echt een chaos. Ik vind het een wanorde"

,,Nederland is voor terroristen een soort Efteling," zegt oud-hoofdcommissaris Eric Nordholt vanavond in TWEEVANDAAG.

De oud-hoofdcommissaris van Amsterdam maakt zich ernstige zorgen over de wijze waarop het Nederlandse veiligheidsbeleid is georganiseerd. Nordholt is van mening dat er teveel mensen zeggenschap hebben over dit beleid en zou volgens zijn mening zo snel mogelijk onder het dak van één ministerie gebracht moeten worden. De situatie op de werkvloer omschrijft Nordholt als volgt: ,, Als je echt kijkt naar het aantal mensen dat zich bezig houdt met deze problematiek, dan zijn het tal van kleine eilanden, koninkrijken die op zichzelf opereren, die geen informatie uitwisselen, waar informatie systemen niet op elkaar zijn afgestemd, waar onderling gekissebis is, dan is Nederland een soort Efteling voor terroristen."

Door de verdeling van de macht over de verschillende departementen ontstaat er een onduidelijk en versnippert beleid volgens Nordholt. ,, Men coördineert zich een slag in het rond."

Presentatie: Ferdinand Fransen

Zie ook: www.tweevandaag.nl

(Onderwerpen onder voorbehoud)



Ingezonden persbericht