Ingezonden persbericht


Utrecht, 3 december 2004

Persbericht Nederlands Film Festival

Gouden Film voor PLUK VAN DE PETTEFLET

De familiefilm PLUK VAN DE PETTEFLET heeft in slechts twee weken na de bioscooprelease 100.000 bezoekers getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film. (Nog iets over plaats/tijd van uitreiking, als die er is?)

PLUK VAN DE PETTEFLET is gebaseerd op de beroemde kinderboeken van Annie MG Schmidt. De film vertelt het verhaal van Pluk, een jongen met een knalrood kraanwagentje op zoek naar een huis. Hij komt terecht in het leegstaande torenkamertje bovenop de Petteflet en beleeft daar allerlei avonturen. Tamara Bos bewerkte de boeken tot een scenario en de film is geregisseerd door Pieter van Rijn en Ben Sombogaart.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geĂŻntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

Productiemaatschappij Bos Bros Film & TV Productions heeft PLUK VAN DE PETTEFLET geproduceerd en Warner Bros Holland heeft de film uitgebracht. De film is momenteel in 121 bioscoopzalen te zien.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.goudenfilm.nl / www.plukvandepettefletdefilm.nl