Politie Zaanstreek-waterland


15:15 02-DEC-04
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Weer winkeldieven aangehouden

De politie heeft in het kader van het project Puntmuts in het centrum van Zaandam weer vier verdachten van diefstal aangehouden. Op de Gedempte Gracht vatten politiemensen donderdagmiddag een 28-jarige Amsterdammer en een 39-jarige Zaandammer in de kraag die inkopen aan het doen waren met behulp van gestolen creditcards. Een argwanende winkelier waarschuwde surveillerende agenten over het duo en ook twee agenten in burger waren achter de twee aangelopen om ze aan de tand te voelen. Een oplettende burger zag een van de mannen iets weggooien toen hij probeerde aan de politie te ontkomen. Dat bleken een aantal bankpasjes en creditcards te zijn die even daarvoor waren gestolen in Amsterdam. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.
Donderdagavond werd een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden omdat hij een winkel binnen was gelopen terwijl hij voor die zaak een winkelverbod had. Tien minuten later werd een 16-jarige Zaandamse aangehouden die met spullen de winkel uit was gelopen zonder ze af te rekenen.

20:02 02-DEC-04
ZAANDAM, GERRIT BOLKADE

Hennepplantage ontdekt

De politie heeft donderdagavond in een bedrijfspand een 650 plantjes tellende hennepplantage aangetroffen. In het pand waren op dat moment geen personen aanwezig. Wel lag in een droogruimte de oogst te drogen. Vermoedelijk werd de stroom buiten de meter om afgetapt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

21:31 02-DEC-04
OOSTZAAN, DE DORS

Twee aanhoudingen voor mishandeling

De politie heeft een 17 en een 18-jarige Amsterdam aangehouden op verdenking van mishandeling en openbare geweldpleging. Het duo was op de Dors naar een groepje jongens gelopen om een vuurtje te vragen. Vermoedelijk was dat vuurtje bedoeld om vuurwerk mee af te steken, want even daarna ging er bij het groepje vuurwerk af. Een buurtbewoner kwam op de herrie af en vroeg aan het groepje jongens wie het vuurwerk had afgestoken. Nadat de twee verdachten door de buurtbewoner waren aangesproken, kwamen zij verhaal halen bij het groepje jongens. Dat ontaardde in een vechtpartij. Vervolgens gingen de twee er vandoor op een brommer, maar werden op de Zuidervaart toch door de politie in de kraag gevat. Een van de jongen bleek een busje traangas en een doosje met zwaar knalvuurwerk bij zich te hebben.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-031204

00:00-04:00 03-DEC-04
ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG

Geen bestuurders onder invloed

Op de Vincent van Goghweg in Zaandam werd in de nacht van donderdag op vrijdag een alcoholcontrole gehouden. Twaalf bestuurders werd een blaastest afgenomen, geen van hen had (teveel) gedronken. Wel werden twee bestuurders bekeurd omdat de APK-keuring van hun auto verlopen was.

09:00-11:45 02-DEC-04
ASSENDELFT, PROVINCIALE WEG PURMEREND-BUITENHUIZEN

Weinig hardrijders

Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft werd donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Slechts één op de honderd automobilisten hield zich niet aan de snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 100 km per uur. Tijdens de controle passeerden ruim duizend voertuigen de radarauto.
Op de Kepplerstraat in Zaandam waren donderdagochtend meer hardrijders te vinden. Het aandeel hardrijders was hier vier keer zo groot als in Assendelft. De hoogste snelheid bedroeg 75 km per uur (bij een toegestane snelheid van 50 km per uur).


---- --