Gemeente Breda

Gemeente gaat bedrijventerrein De Wig herontwikkelen



De gemeente Breda gaat zelf de ontwikkeling en verkoop ter hand nemen van bedrijventerrein De Wig. De Wig zal een hoogwaardig bedrijventerrein met het kwaliteitsniveau Hoogeind+ worden.

Onlangs is de samenwerking met ING Real Estate beëindigd, omdat op een aantal punten de haalbaarheid onvoldoende was om het vernieuwende concept van een meerlaags bedrijventerrein uit te voeren. Inmiddels is een nieuwe projectdefinitie opgesteld waarbij het streven is om in het najaar van 2006 de uitvoering gereed te hebben.

Het is nu de bedoeling om het circa 20 hectare groot terrein tussen de Randweg Princenhage, de HSL en de Graaf Engelbertlaan voor een hoogwaardig bedrijventerrein te ontwikkelen, waarna het door de NV BRIM, de Maatschappij tot bevordering van industrievestiging te Breda, zal worden verkocht. De gemeente wil voor de ontwikkeling in elk geval een goede inpassing in het landschap met respect voor ecologie. Ook markttechnische goede afzetbaarheid, ontsluitingen voor het autoverkeer, optimaal beheer van parkmanagement en veiligheid behoren tot de randvoorwaarden. In het voorlopig programma van eisen is onder meer sprake van: een mogelijkheid om af te wijken van de huidige bouwhoogte in het bestemmingsplan van 10-20 meter, een kwaliteitsniveau van Hoogeind+, waterpartijen langs de rand in verband met veiligheid, het benutten van kansen voor energie en een breedband-internetverbinding.

Breda, 3 december 2004